Σάββατο 20 Απριλίου 2019

τα δικά μασ παιδιά ταινία

ειλικρινα συγνωμη

Ο επιχειρηματίας Τιμ Ντρέιπερ είναι ο «εγκέφαλος» της πρωτοβουλίας διάσπασης της πολιτείας, η οποία έλαβε το όνομα «Cal 3». Η καμπάνια του να έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 402.468 υπογραφές, ξεπερνώντας έτσι το κατώτατο όριο που ορίζει ο νόμος.


τα δικά μασ παιδιά ταινία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Καλιφόρνια, Άλεξ Παντίγια, θα δώσει την έγκριση του ώστε το ερώτημα να τεθεί στην εκλογική αναμέτρηση του Νοεμβρίου.


Γιατί θέλει να διασπαστεί η Καλιφόρνια


Ο Ντρέιπερ έχει τονίσει πως ο χωρισμός της πολιτείας θα επιτρέψει στις τοπικές κυβερνήσεις να λαμβάνουν ορθότερες αποφάσεις για τα επίμονα προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή, όπως η εκπαίδευση, η υψηλή φορολογία, η επιδείνωση της κατάστασης των υποδομών…


«Η κυβέρνηση της Καλιφόρνια …απογοητεύει τους πολίτες της», είπε η εκπρόσωπος Τύπου της καμπάνιας, Πέγκι Γκράντε, σε δήλωσή της. «Η Καλιφόρνια αξίζει ένα καλύτερο μέλλον» λέει η ίδια.


«Απλώς θα διαχωρίσει την πολιτεία σε μικρότερους, πιο εύκολα διαχειρίσιμους πληθυσμούς. Σκεφτείτε την Νότια και την Βόρεια Καλιφόρνια. Την Νότια και την Βόρεια Ντακότα. Την Δυτική Βιρτζίνια και την Βιρτζίνια. Η Καλιφόρνια είναι ήδη γνωστή για τις ξεχωριστές ταυτότητες των πολιτών στα νότια και τα βόρεια», υποστηρίζει χαρακτηριστικά η καμπάνια.


Όμως, οι επικριτές εξαπολύουν δριμεία επίθεση στους εμπνευστές της διάσπασης, τονίζοντας πως κρύβουν επιμελώς ότι η υλοποίηση της ιδέας τους θα κοστίσει δισεκατομμύρια σε φόρους.


2018 06 13T195714Z 2105044952 RC1E9715B650 RTRMADP 3 CALIFORNIA SPLIT


Ο εμπνευστής της ιδέας, Τιμ Ντρέιπερ/Πηγή: REUTERS/Stephen Lam


Πώς θα γίνει η διάσπαση


Η πρόταση αναφέρει πως κάθε πολιτεία, μετά τον διαχωρισμό, θα έχει 12,3 με 13,9 εκατομμύρια κατοίκους.


Στην Καλιφόρνια θα περιλαμβάνονται: το Λος Άντζελες, η Βεντούρα, η Σάντα Μπάρμπαρα, το Σαν Λούις, το Μοντερέι και το Σαν Μπενίτο.


Στην Νότια Καλιφόρνια θα περιλαμβάνονται: το Σαν Ντιέγκο, το Σαν Μπερναρντίνο, το Όραντζ, το Ρίβερσαιντ, η Μόνο, η Μαδέρα, το Ινούγιο, το Τούλαρε, το Φρέσνο, το Κινγκς, το Κερν και το Ιμπέριαλ.


Στην Βόρεια Καλιφόρνια θα περιλαμβάνονται συνολικά 40 πόλεις, μεταξύ αυτών, η παράκτια περιοχή του Σαν Φρανσίσκο και οι υπόλοιπες περιοχές του Σακραμέντο.


Ποιες είναι οι πιθανότητες υλοποίησης;



μακβεθ pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου