Η πρόταση για αναβολή της σημερινής απόφασης μέχρι την απόφαση του ΣτΕ δεν έγινε δεκτή από την πλειοψηφία και στην ψηφοφορία που έγινε επί της πρότασης του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, υπέρ ψήφισαν μόνον οι 12 κυβερνητικοί βουλευτές.
καταφυγιο ζωων αμμοχωστου
λαμψη 92 3 λαιβ
Από την αντιπολίτευση, η ΝΔ και η Χρυσή Αυγή καταψήφισαν, ενώ τα υπόλοιπα κόμμα δήλωσαν παρών. Απουσίαζε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Στη συζήτηση που προηγήθηκε η ΝΔ επανέλαβε τη θέση της να αποσυρθεί ο νόμος Παππά, καλώντας την κυβέρνηση να μην επαναφέρει την τροπολογία Παππά για «μαύρο» στα κανάλια που δεν αδειοδοτήθηκαν μέχρι να αποφανθεί το ΣτΕ για τη συνταγματικότητα του νόμου.
Τόσο η ΝΔ όσο και η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι ζήτησαν να «παγώσουν» οι διαδικασίες συγκρότησης ΕΣΡ μέχρι την τελική απόφαση του ΣτΕ.
Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στην εισαγωγική του τοποθέτηση εξέφρασε την άποψη πως η παρούσα Βουλή μπορεί και πρέπει να ανταποκριθεί στην ευθύνη που της αναλογεί από το Σύνταγμα για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, καθώς υπάρχει μια «παρατεταμένη αναπηρία» που δημιουργεί πολλά προβλήματα. «Δεν είναι ό, τι καλύτερο, η αξιωματική αντιπολίτευση, στη βάση μιας αντιπαράθεσης και ένστασης για ένα νόμο, να μην συνηγορεί για να λύσουμε ένα τέτοιο θέμα», είπε και θύμισε ότι το προηγούμενο διάστημα επετεύχθη η συναίνεση των 4/5 στη συγκρότηση ανεξάρτητων αρχών.
Αναβολή της απόφασης από τη Διάσκεψη των Προέδρων έως ότου στο ΣτΕ για την συνταγματικότητα του νόμου, ζήτησε ο Νικήτας Κακλαμάνης από τη ΝΔ που επεσήμανε ότι «το κακό ξεκίνησε επί θητείας Κωνσταντοπούλου, επειδή ανάμεσα στους 4 του ΕΣΡ υπήρχε η Λίνα Αλεξίου».
Εμπιστοσύνη στο ΣτΕ ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας που σημείωσε ότι δεν είναι θέμα μπλοκαρίσματος εκ μέρους του κόμματός του. «Ας αναμένουμε την απόφαση ΣτΕ και μετά αποφασίζουμε», είπε και ζήτησε δέσμευση της κυβέρνησης να μην επανακατατεθεί η τροπολογίας Παππά, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν απαράδεκτο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου