Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

κρεμμυδοσουπα αθηνα

Υπέρ του σχεδίου ψήφισαν 128 χώρες, εννέα κατά ενώ 35 απείχαν της ψηφοφορίας.


κρεμμυδοσουπα αθηνα

Το κείμενο αναφέρει ότι όλες οι αποφάσεις για το status της Ιερουσαλήμ είναι άκυρες.


Εκπρόσωπος του Παλαιστίνιου Προέδρου Μαχμούντ Αμπάς καλωσόρισε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στα Ηνωμένα Έθνη. «Αυτή η ψηφοφορία είναι μια νίκη για την Παλαιστίνη» είπε ο Nabil Abu Rdainah, και συμπλήρωσε:



Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας στα Ηνωμένα Έθνη και στα διεθνή φόρα για να βάλουμε ένα τέλος σε αυτή την κατοχή να ιδρύσουμε Παλαιστινιακό Κράτος με την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσά του.


2017 12 21T174336Z 419281605 RC1622A5BCD0 RTRMADP 3 USA TRUMP ISRAEL UN


REUTERS/Ibraheem Abu Mustafa



Με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου απέρριψε την ψηφοφορία του ΟΗΕ και ευχαρίστησε τον Ντόναλντ Τραμπ για τη στάση του στο ζήτημα της Ιερουσαλήμ.


«Το Ισραήλ απορρίπτει την απόφαση των Ηνωμένων Εθνών και την ίδια ώρα αισθάνεται ικανοποίηση για τον υψηλό αριθμό χωρών που δεν ψήφισαν υπέρ του σχεδίου» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, και συμπληρώνει: «Το Ισραήλ ευχαριστεί τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για τη σαφή θέση του υπέρ της Ιερουσαλήμ και ευχαριστεί τις χώρες που ψήφισαν μαζί με το Ισραήλ, μαζί με την αλήθεια».


«Στην ψηφοφορία για την Ιερουσαλήμ, η διεθνής κοινότητα έδειξε ότι η αξιοπρέπεια και η αλληλεγγύη και η κυριαρχία δεν πωλούνται» είπε μετά την ψηφοφορία ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ακολουθώντας στη «γραμμή» που χάραξε νωρίτερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


Πριν την ψηφοφορία, ο Τούρκος πρόεδρος προέτρεψε τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ να μην «ξεπουλήσουν τη βούλησή τους για μια χούφτα δολάρια».


Μετά τη συνεδρίαση, ο Ερντογάν επανήθλε, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Παράλληλα, κάλεσε τον Ντόναλντ Τραμπ να «ανακαλέσει χωρίς καθυστέρηση την ατυχή απόφασή του».


Χέιλι: Θα θυμόμαστε αυτή την ημέρα


Νέες απειλές κατά των χωρών που τάχθηκαν υπέρ του σχεδίου εξαπέλυσε η πρέσβης των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Νίκι Χέιλι, μιλώντας πριν την ψηφοφορία στα Ηνωμένα Έθνη.




ριβολι γιουναιτεντ
καιρος αγ σαραντα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου