Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

εορταστικο ωραριο χριστουγεννων 2015 ορεστιαδα

τριήμερο ακολασίας στο πήλιο ανταλλαγές συντρόφων σε ξενοδοχείο της πορταριάς

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι ζήτησε και έλαβε ξεκάθαρες εγγυήσεις από τους Ευρωπαίους για το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας.


εορταστικο ωραριο χριστουγεννων 2015 ορεστιαδα

eurovision 2015 λευκορωσια

«Έγινε πολύ μεγάλη συζήτηση για τις ευρωτουρκικές σχέσεις. Μαζί με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη παρουσιάσαμε την κλιμάκωση από την πλευρά της Τουρκίας. Πρέπει να παρατηρήσουμε μία ποιοτική αλλαγή από την πλευρά της Τουρκίας που πρέπει να μας ανησυχήσει» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.


«Οι εταίροι μας εξέφρασαν την απόλυτη αλληλεγγύη τους, καταδικάζοντας με έντονο τρόπο τις παράνομες τουρκικές ενέργειες, καλώντας την Τουρκία να σέβεται το διεθνές δίκαιο και να εξομαλύνει τις σχέσεις της με όλα τα κράτη-μέλη, συμπεριλαμβανομένης της Κυπριακής Δημοκρατίας» είπε ο ίδιος, και συμπλήρωσε: «Αλλά θα πρέπει να απολύτως σαφές προς όλους, ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να προασπίζει στο ακέραιο και με αποφασιστικότητα τα κυριαρχικά της δικαιώματα έναντι οποιασδήποτε απειλής και αμφισβήτησης».


«Πρέπει να γίνει σαφές στην Τουρκία ότι οφείλει το ταχύτερο δυνατόν να εγκαταλείψει τις λογικές διαρκούς προκλητικότητας καθώς από αυτές δεν έχει να κερδίσει», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας και προσέθεσε: «Δεν έχει να κερδίσει απολύτως τίποτα παρά μόνο να χάσει στο πλαίσιο αυτό και λαμβάνοντας αυτές τις εγγυήσεις από τους εταίρους μας, υποστήριξα την πραγματοποίηση της συνόδου της Βάρνας».


«Ζήτησα εγγυήσεις από τους εταίρους μας για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς και ότι το θέμα θα τεθεί στη Βάρνα» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και είπε επίσης ότι τον διαβεβαίωσαν ότι το θέμα θα τεθεί στον Τούρκο Πρόεδρο.



Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τους εταίρους μας για την συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία, ζήτημα που θα εγερθεί στη Βάρνα.

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) 23 Μαρτίου 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου