Σάββατο 6 Ιουλίου 2019

δικηγορικό γραφείο τσίπρα

ποιες τροφες εχουν ω3 λιπαρα οξεα

Η κ. Μέι, που δέχεται σφοδρές πιέσεις από τους βουλευτές της χώρας της, δεσμεύτηκε τώρα ότι θα επιστρέψει στις Βρυξέλλες και θα ζητήσει εγγυήσεις που θα καθησυχάσουν τον πολιτικό κόσμο της Βρετανίας.


δικηγορικό γραφείο τσίπρα

τιμη γεφυρας ριο αντιριο

Άφησε, ωστόσο, να εννοηθεί ότι η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί πριν από την 21η Ιανουαρίου - την ημέρα που το «τιμόνι» για το Brexit αναλαμβάνει το κοινοβούλιο, μετά από ενδεχόμενη αποτυχία της κυβέρνησης να εξασφαλίσει συμφωνία για το «διαζύγιο».


Όπως υπογραμμίζουν διεθνή ΜΜΕ και αναλυτές, το πολιτικό μέλλον της Τερέζα Μέι μοιάζει τώρα αβέβαιο. Και αυτό γιατί δέχεται «πυρά» τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από ορισμένους συντηρητικούς ενώ παράλληλα δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να κατατεθεί πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησής της.


Ποια είναι, όμως, τα πιθανά σενάρια για την επόμενη μέρα του Brexit, δεδομένης της κατάστασης όπως διαμορφώθηκε σήμερα;


«Βελτιώσεις» στη συμφωνία


Η Τερέζα Μέι υποσχέθηκε ότι θα επιστρέψει στο διαπραγματευτικό τραπέζι για να συζητήσει τις ανησυχίες των Βρετανών βουλευτών με τους Ευρωπαίους και να ζητήσει περαιτέρω διαβεβαιώσεις σχετικά με το σχέδιο «backstop» για τα ιρλανδικά σύνορα.


Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για το Brexit συγκαλεί την Πέμπτη ο Τουσκ


Ωστόσο, οι σκληροπυρηνικοί του Brexit ζητούν να αναθεωρηθεί πλήρως αυτό το μέρος της πρότασης πριν τεθεί σε ψηφοφορία στο κοινοβούλιο η συμφωνία. Η Βρετανίδα πρωθυπουργός αναμένεται, όμως, να βρεθεί αντιμέτωπη με… μπελάδες στις Βρυξέλλες, καθώς οι Ευρωπαίοι έχουν ήδη διαμηνύσει ότι δεν σκοπεύουν να επαναδιαπραγματευτούν το συγκεκριμένο μέρος της συμφωνίας. Όπως γράφει το γαλλικό πρακτορείο (AFP) πηγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφέρουν ότι πλέον μπορούν να γίνουν βελτιώσεις μόνο στο συνοδευτικό έγγραφο για τις σχέσεις μετά το Brexit, οι οποίες, όμως, δεν είναι νομικά δεσμευτικές.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου