Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

μαρτιν και βικυ

αγωνας παοκ αεκ

Πέραν του Προέδρου της Δημοκρατίας, το «παρών» θα δώσουν και άλλες προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής, των Γραμμάτων και του Πολιτισμού, στα εγκαίνια του «Αρχοντικού Πετραλιά», το οποίο δώρισαν στην τοπική κοινότητα οι Φάνη Πάλλη-Πετραλιά και Τίτη Ψιλάκη-Πετραλιά.


μαρτιν και βικυ

Το «Αρχοντικό Πετραλιά» διατηρώντας τα χαρακτηριστικά της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής της κεντρικής Πελοποννήσου, διέθετε ζωγραφική διακόσμηση σε όλα τα δωμάτια, ενώ χαρακτηριστικό της οικείας ήταν το ανάγλυφο εικονοστάσιο, αναγεννησιακής τεχνοτροπίας, με νεοκλασικά στοιχεία, που το καθιστά μοναδικό.


Οι κόρες του Επαμεινώνδα και της Νίνας Πετραλιά δώρισαν την ιστορική οικία τους, η οποία μαζί με τα πολύτιμα κειμήλια και τα ιστορικά έγγραφα της οικογένειας, διαμορφώθηκε σε έναν χώρο πολιτισμού, όπου αναδεικνύεται η πολύπτυχη ιστορία της περιοχής, το τοπικό φυσικό περιβάλλον και το αθλητικό-ολυμπιακό ιδεώδες.


Στο δεύτερο επίπεδο του «Αρχοντικού Πετραλιά» φιλοξενείται μόνιμη έκθεση, με εκθέματα αφιερωμένα στο μοναδικό φυσικό περιβάλλον της Δίβρης και την ξεχωριστή χλωρίδα και πανίδα της περιοχής.


03



εσωτερικες πορτες κυπρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου