Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

γιλεκο γυναικειο καταστήματα

ομοιοπαθητικοι παιδιατροι νοτια προαστια

Σύμφωνα με το κείμενο του αναθεωρημένου Μνημονίου, το οποίο έχει ημερομηνία 2 Μαΐου και το οποίο έφερε στη δημοσιότητα η γερμανική εφημερίδα Ηandelsblatt η Ελλάδα θα στοχεύσει σε μεσοπρόθεσμο πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ που θα επιτευχθεί μέσω ενός συνδυασμού προκαταρκτικών παραμετρικών δημοσιονομικών μέτρων.


γιλεκο γυναικειο καταστήματα

έλαιο του μαύρου κύμινου

«Αυτό υποστηρίζεται από ένα φιλόδοξο πρόγραμμα για την ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης και τη διαχείριση των δημόσιων οικονομικών και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, εξασφαλίζοντας παράλληλα επαρκή προστασία των ευάλωτων ομάδων», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο αναθεωρημένο Μνημόνιο.


Σύμφωνα με το κείμενο της συμφωνίας οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να εξασφαλίσουν βιώσιμα δημόσια οικονομικά ακολουθώντας τη δημοσιονομική πορεία που συμφωνήθηκε τον Αύγουστο του 2015, η οποία βασίζεται σε στόχους πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 1,75 και 3,5% του ΑΕΠ το 2017 και το 2018 αντίστοιχα.



«Ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 3,5% του ΑΕΠ θα διατηρηθεί μεσοπρόθεσμα, μέχρι το 2021/22. Σύμφωνα με το βασικό σενάριο που προβλέπει ότι όλα τα μέτρα που έχουν θεσπιστεί στο πλαίσιο της πρώτης αναθεώρησης εφαρμόζονται εγκαίρως και έχουν τις αναμενόμενες αποδόσεις, προβλέπεται δημοσιονομικό κενό έως 0,3% του ΑΕΠ έως το 2018, χωρίς πρόσθετα μέτρα», αναφέρει το κείμενο του νέου Μνημονίου.



Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται, η ελληνική κυβέρνηση ως προαπαιτούμενη δράση θα εγκρίνει το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγική 2018-2021 που θα θέτει ανώτατα όρια δαπανών.


Σύμφωνα με τους στόχους του προγράμματος του ESM τo πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ για τα έτη 2019, 2020 και 2021 θα υποστηριχθεί με την υιοθέτηση των εξής παραμετρικών μέτρων:


• Τον εξορθολογισμό των παροχών κοινωνικής πρόνοιας και την κατάργηση των φορολογικών δαπανών, κάτι που θα αποδώσει 259 εκατ. ευρώ.


• Τον εξορθολογισμό των δαπανών για την υγειονομική περίθαλψη κάτι που θα αποδώσει 125 εκατ. ευρώ το 2017 και 188 ευρώ εκατ. ευρώ σωρευτικά το 2018.


• Τη νομοθέτηση φόρου επί των βραχυπρόθεσμων μισθωμάτων τουριστικών καταλυμάτων που θα αποφέρει 48 εκατ. ευρώ το 2018.


• Τον εξορθολογισμό των κινήτρων απόδοσης που θα μειώσει το μισθολογικό κόστος του δημόσιου τομέα κατά 33 εκατ. ευρώ το 2018.


• Τον εξορθολογισμό ορισμένων επιδομάτων στο στρατιωτικό τομέα, που θα εξοικονομήσει 7 εκατ. ευρώ το 2018.


Όσον αφορά στα έσοδα, το αναθεωρημένο Μνημόνιο αναφέρει πως οι δράσεις θα έχουν κυρίως ως στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων στη συλλογή των φόρων και sτην παροχή κινήτρων για τη φορολογική συμμόρφωση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου