Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

πακετο διακοπων ελλαδα 2015

καντινα αγγλικα
νοτια κορεα τελευταια νεα

Τα παραπάνω ήταν από τις θέσεις που αναπτύχθηκαν από πολλούς ομιλητές στο ετήσιο συνέδριο για τα θεμελιώδη δικαιώματα που οργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αυτή την εβδομάδα στις Βρυξέλλες και φέτος ήταν αφιερωμένο στα «δικαιώματα των γυναικών στους ταραγμένους καιρούς μας». Και για άλλη μια φορά η Ευρωπαϊκή Ένωση απέδειξε στην πράξη πως βρίσκεται στην πρωτοπορία της υπεράσπισης των δικαιωμάτων - αν και δεν βρίσκει πάντα εύκολα τον τρόπο για να επιβάλει την τήρησή τους.


πακετο διακοπων ελλαδα 2015

Η ΕΕ κατά του σεξισμού και του μισογυνισμού


«Η ισότητα ανάμεσα στις γυναίκες και τους άνδρες είναι μία από τις ιδρυτικές αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», αναφέρεται στον ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ωστόσο στη διάρκεια των διήμερων συζητήσεων που διεξήχθησαν στο πλαίσιο του συνεδρίου, οι συμμετέχοντες συμφώνησαν πως δεν υπάρχει περιθώριο χαλάρωσης. Διότι η αρχή της ίσης αμοιβής για ίση εργασία περιλήφθηκε μεν στη Συνθήκη της Ρώμης το 1957, ωστόσο τίποτα δεν προβλέφθηκε έκτοτε για την εφαρμογή της. Και δεν είναι μόνο ότι δεν υφίσταται μισθολογική ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών, καθώς οι γυναίκες αμείβονται συστηματικά λιγότερο από τους άνδρες για την ίδια δουλειά. Είναι και το ότι οι φωνές των γυναικών όχι μόνο συνεχίζουν να μην ακούγονται, αλλά εξακολουθούν και να φιμώνονται, τόνισε η Ευρωπαία επίτροπος αρμόδια για την ισότητα των φύλων Βέρα Ζουροβά. Οι γυναίκες συνεχίζουν να μην βρίσκονται στα τραπέζια όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις, εξακολουθούν σε μεγάλο βαθμό να μην έχουν λόγο σε αποφάσεις που τις αφορούν.


Βρετανία: Τα κορίτσια παίρνουν λιγότερο χαρτζιλίκι και οι γυναίκες μικρότερους μισθούς


Στη διάρκεια του συνεδρίου συζητήθηκαν επίσης τρόποι για την αντιμετώπιση της αύξησης του μισογυνισμού που παρατηρείται στις κοινωνίες μας, καθώς και μιας οργανωμένης εκστρατείας που αποσκοπεί στην υποχώρηση των δικαιωμάτων των γυναικών. Και ο σεξισμός και ο μισογυνισμός ενισχύονται με την ενίσχυση των εξτρεμιστών, διότι οι γυναίκες είναι ο μεγαλύτερος εχθρός των εξτρεμιστικών κινημάτων. Έχουν έφεση για τη διαπραγμάτευση, τόνισε η Βέρα Ζουροβά, μπορούν να καταλαβαίνουν πότε έρχεται μια κρίση.


«Κάπου χάνονται...»


«Έρχομαι από μια χώρα που το 60% των πτυχιούχων πανεπιστημίων είναι γυναίκες», δήλωσε κηρύσσοντας την έναρξη του συνεδρίου ο Ολλανδός αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς. «Όμως ελάχιστες είναι οι γυναίκες που γίνονται καθηγήτριες πανεπιστημίου. Όταν ρωτάω γιατί, μου απαντούν πως κάποια στιγμή εγκαταλείπουν, κάπου χάνονται...».


Ομιλήτριες και ομιλητές που διαδέχθηκαν τον κ. Τίμερμανς στο βήμα του συνεδρίου, όπως η καθηγήτρια του Κέμπριτζ, Μέρι Μπερντ και ο καθηγητής του Ελεύθερου Πανεπιστήμιου των Βρυξελλών, Νταβίντ Πατερνότ, υπογράμμισαν πως, έπειτα από μια περίοδο που σημειώθηκε πρόοδος στο θέμα της ισότητας των φύλων, τα δικαιώματα των γυναικών δέχονται τώρα επίθεση. «Γιατί οι ανύπανδρες μητέρες να πρέπει να είναι καταδικασμένες στη φτώχεια;», αναρωτήθηκε η Βέρα Ζουροβά.


Ο Ετιέν Νταβινιόν, πολιτικός, διπλωμάτης, επιχειρηματίας και πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο Βιμ Σλάμπινγκ του περιοδικού Charlie Hebdo υποστήριξαν πως προϋπόθεση για την ισότητα των δικαιωμάτων ανδρών και γυναικών είναι η ισότιμη συμμετοχή των δύο φύλων στην εργασία και την πολιτική. Οι γυναίκες εξακολουθούν να αποτελούν ισχνή μειονότητα στα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών και το γεγονός αυτό επιβαρύνει την οικονομία.


Η Πάμελα Μορινιέρ της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (IFJ) επισήμανε πως οι γυναίκες πολιτικοί δεν καλύπτονται από τα μέσα ενημέρωσης τόσο όσο οι άνδρες συνάδελφοί τους, ενώ συχνά τους γίνονται ανάρμοστες ερωτήσεις και δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στην οικογενειακή ζωή τους και στην εμφάνισή τους, απ' ό, τι στις πολιτικές θέσεις τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου