Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

από μέσα πεθαμένος

σε οποιον αρεσουμε ταμτα στιχοι

Μιλώντας στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη», για τη συμφωνία σχετικά με την ονομασία της πΓΔΜ, είπε ότι η ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» θα αφορά «όχι μόνον τις διεθνείς σχέσεις των γειτόνων μας, αλλά θα χρησιμοποιείται και στο εσωτερικό, σε όλα τα επίσημα έγγραφα, σε όλες τις επίσημες ανακοινώσεις, σε κάθε επίσημη πτυχή της ζωής της πολιτείας».


από μέσα πεθαμένος

Αναφορικά με τη γλώσσα, ερωτηθείς σχετικά, σημείωσε ότι έχει αναγνωρισθεί από το ελληνικό κράτος, ήδη από το 1977 στη διάσκεψη του ΟΗΕ «και στο ψήφισμα της διάσκεψης αυτής αναφερόταν δεκάδες φορές η "μακεδονική" γλώσσα, ενώ η ελληνική πλευρά στη διάσκεψη δεν είχε προβάλει καμία αντίρρηση σε σχέση με το ψήφισμα αυτό, ούτε είχε εκφράσει καμία επιφύλαξη, όπως θα είχε τη δυνατότητα. Επομένως συζητάμε για ένα θέμα το οποίο έχει λήξει εδώ και 41 χρόνια, τουλάχιστον».


Ο κ. Τζανακόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι ο αλυτρωτισμός δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να παίξει οποιοδήποτε ρόλο μέσω της γλώσσας ή της ιθαγένειας, η οποία πλέον αναγνωρίζεται μετά την υπογραφή και τη θέση σε ισχύ της συμφωνίας ως «μακεδονική/ Πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας».


Σημείωσε δε, ότι στα διαβατήρια που χρησιμοποιούν οι γείτονες μας αναγράφεται υπηκοότητα «Μακεδονική», ενώ μετά τη συμφωνία θα αναγράφεται ως «Μακεδονική / Πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας».


«Είναι μία θετική αλλαγή» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και τόνισε ότι «δεν δώσαμε σε αυτή την διαπραγμάτευση» αλλά «το αντίθετο έγινε. Πήραμε».


Πρόσθεσε ότι η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε να επιτύχει μία συμφωνία στην οποία «αυτό το οποίο συμβαίνει τελικώς, είναι ότι αποκαθίσταται μία ολόκληρη ιστορική, πολιτιστική κληρονομιά» και επιπλέον «αναγνωρίζεται πλέον ότι ο όρος "Μακεδόνας" όπως χρησιμοποιείται από τους γείτονές μας, δεν έχει καμία σχέση με την αρχαία ελληνική, μακεδονική, πολιτιστική και γλωσσική κληρονομιά, πράγμα το οποίο επί 10 έτη αποτελούσε και ένα από τα κύρια οχήματα, πράγματι, αλυτρωτισμού των βόρειων γειτόνων μας».


Υπενθύμισε ότι ο κ. Γκρούεφσκι «επί 10 χρόνια στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας διαφήμιζε το γεγονός, ότι πρόκειται για το κράτος που διαδέχεται τη μεγάλη αυτοκρατορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου» και πρόσθεσε ότι μετά τη συμφωνία οι βόρειοι γείτονές μας, δεν έχουν ούτε καν δυνατότητα να τα ισχυριστούν και πολύ περισσότερο είναι νομικά δεσμευμένοι να μην τα ισχυρίζονται.



σκουλαρικια με τριανταφυλλα

δεη βλάβες ξάνθη

Η «Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας» έχει απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους Έλληνες πολίτες να παραβρεθούν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.


δεη βλάβες ξάνθη

πασχαλινες ευχες ποιηματα

αποελ ζαλιζομαι

Το μέλος του συντονιστικού επιτροπών των συλλαλητηρίων, Μ. Πατσίκας, σε δηλώσεις του προς τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 τόνισε: «Έχουμε πατριωτικό καθήκον να προστατέψουμε το όνομα της Μακεδονίας και το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι πολιτικοί μας».


«Είμαστε εδώ, για να πούμε στον πρωθυπουργό της χώρας ότι δεν πρέπει να πάει στις Πρέσπες. Ζητάμε από τον πρωθυπουργό, έστω και την τελευταία στιγμή να σταματήσει και να οδηγήσει τα πράγματα ακόμη και σε δημοψήφισμα», πρόσθεσε ο κ. Πατσίκας.


Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της η Επιτροπή, η συγκέντρωση θα είναι διαρκής και στις 20:00 το Σάββατο (16/06/2018) στο συλλαλητήριο θα μιλήσει «μια εμβληματική προσωπικότητα».


Εξάλλου, η Επιτροπή Αγώνα, για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας προετοιμάζει τη διαδήλωση στις Πρέσπες ενάντια στην υπογραφή της συμφωνίας για το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» από τους πρωθυπουργούς Ελλάδας και Σκοπίων.


Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η ημέρα και ώρα της συγκέντρωσης θα ανακοινωθούν όταν υπάρξει και η οριστικοποίηση της ημέρας και της ώρας συνάντησης Τσίπρα – Ζάεφ.


Από τώρα, ωστόσο, έχει προσδιοριστεί ως τόπος της συγκέντρωσης η πλατεία του χωριού Λαιμός.


Παράλληλα, η Επιτροπή Αγώνα καλεί τους κατοίκους του Νομού Φλώρινας, των όμορων νομών αλλά και όλης της Μακεδονίας, «να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα προκειμένου να διαδηλώσουν κατά της υπογραφής συμφωνίας από τους Πρωθυπουργούς της Ελλάδας και των Σκοπίων».


«Η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, καλεί τον Eλληνικό Λαό να ξεσηκωθεί για δύο από τις ανεκτίμητες Αξίες του: Τη Δημοκρατία και τη Μακεδονία», αναφέρει η ανακοίνωση.


«Η Κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να ολοκληρώσει το ξεπούλημα της Μακεδονίας. Τον τελευταίο λόγο έχουν οι Έλληνες πολίτες. Η Μακεδονία ήταν, είναι και θα παραμείνει ελληνική» σχολιάζει η Επιτροπή Αγώνα και τονίζει πως «οι Έλληνες θα ανατρέψουμε τα προδοτικά σχέδια της Κυβέρνησης. Εάν χρειαστεί θα προβούμε σε κάθε συνταγματική ενέργεια, για να ανατρέψουμε την ίδια την Κυβέρνηση».


τα κουφα της ημερας

Καιρός: Σφοδρή χαλαζόπτωση στον Πολύγυρο - Στα λευκά «ντύθηκε» ο Ταξιάρχης (pics)

Καιρός: Έντονη χαλαζόπτωση έπληξε μετά τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης (24/5) περιοχές του Πολυγύρου και του Ταξιάρχη.


τα κουφα της ημερας

ανατομικες ζωνες

роберт фрост цитаты

Το μπουρίνι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην κεντρική και βόρεια Χαλκιδική, ενώ και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν δυσχερώς λόγω του χαλαζιού και της έντονης βροχόπτωσης.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Στον Ταξιάρχη ήταν τόσο έντονο το χαλάζι που το χωριό ντύθηκε στα λευκά!

Παραγωγοί αναφέρουν στο halkidikinews.gr ότι προκλήθηκαν ζημιές σε οπωροκηπευτικά, ελιές και άλλες καλλιέργειες.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery του άρθρου


Καιρός: Σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε τον Ταξιάρχη και τον Πολύγυρο (pics)
01
Καιρός: Σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε τον Ταξιάρχη και τον Πολύγυρο (pics)














εοτ βολου

«Ο δικός μας χώρος έχει μια διαχρονική συνέπεια προσέγγισης και πορείας πάνω στο θέμα. Και από τότε που είχε την πολυτέλεια της 'ανευθυνότητας' ως μικρής δύναμης και τώρα που έχει βρεθεί σε κυβερνητική θέση. Από εκεί και πέρα, αντικειμενικά φαίνεται να υπάρχει μια ενδιαφέρουσα κινητικότητα που ανοίγει μπροστά μας μια ευκαιρία επίλυσης. Αν αυτό συνδυαστεί με την οικονομική ανάκαμψη της χώρας δίνει μεγάλο αβαντάζ στη χώρα, καθώς επιβεβαιώνει το ρόλο της ως παράγοντα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, όχι με έναν ηγεμονικό τρόπο αλλά με έναν τρόπο ισότιμο και αμοιβαίου οφέλους», δήλωσε ο υπουργός στην εφημερίδα «Εποχή».


εοτ βολου

χαμογελο του παιδιου θεσσαλονικη λαμπαδες

μεταθεσεις ταξιαρχων στρατου

Ωστόσο επισήμανε τον κίνδυνο ότι μπορεί «να σπαταλήσουμε ως χώρα αυτή την ευκαιρία για λόγους εσωτερικής σκοπιμότητας.


Για τη μεταμνημονιακή εποχή για τη χώρα ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε πως «αφού ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, θα προσπαθήσουμε να θέσουμε ορισμένα πράγματα, εμείς - με δεδομένο ότι θα έχουμε σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια - ως προς το πού θέλουμε να πάει η χώρα. Ποια στοιχεία μνημονιακής αντίληψης πρέπει να ξεφορτωθούμε».


Επίσης επισήμανε πως η κυβέρνηση πρέπει να θέσει ευθέως το θέμα του επανασχεδιασμού των δεσμεύσεων σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα και ακολούθως το θέμα του χρέους.


σχεδια παραδοσιακων σκαφων

πλεξι φλεξι σχεδια με πιρουνια


σχεδια παραδοσιακων σκαφων

Σε πλάνα που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο ο Γιούνκερ φαίνεται να φορά διαφορετικό χρώμα παπουτσιών.


Συγκεκριμένα, σε βίντεο που ανήρτησε η Κομισιόν από συνέντευξη Τύπου του προέδρου της στις Βρυξέλλες, ο Γιούνκερ ολοκληρώνει τις δηλώσεις του, βγαίνει από το πόντιουμ και φαίνεται να φορά ένα μαύρο και ένα καφέ παπούτσι.




pic.twitter.com/MlMDxWzcVy

— Wilhelm Cobra ?? (@Wilhelm_Cobra) 16 Νοεμβρίου 2018


παγκοσμιο αεπ χωρων

παιδικο βιβλιοπωλειο

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:


παιδικο βιβλιοπωλειο

ειδη φυτών

Αττική


καιρός: γενικά αίθριος.


άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.


θερμοκρασία: από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Θεσσαλονίκη


καιρός: γενικά αίθριος.


άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.


θερμοκρασία: από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.


Μακεδονία, Θράκη


καιρός: γενικά αίθριος. Από το απόγευμα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.


άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και το πρωί από βόρειες διευθύνσεις πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία έως 5 μποφόρ.


θερμοκρασία: από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος


καιρός: αίθριος. πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.


άνεμοι: μεταβλητοί 3 και στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί 4 πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.


θερμοκρασία: από 20 έως 33 και στα ηπειρωτικά κατά τόπους 35 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος


καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.


άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.


θερμοκρασία: από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου.



ξεκολα σε κλαμπ

σακιρα βιντεοκλιπ

χωρια αλβανιας

«Τα δύο μέρη κατέληξαν σε συναινέσεις για τα οικονομικά και τα εμπορικά ζητήματα», με βάση τις οποίες «δεσμεύονται να μην εμπλακούν σε εμπορικό πόλεμο», δήλωσε ο Λίου, επικεφαλής της πολυμελούς αντιπροσωπείας της κινεζικής κυβέρνησης που διεξήγαγε από το απόγευμα της Τρίτης διαπραγματεύσεις στην Ουάσινγκτον, κυρίως με τον αμερικανό υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν.


σακιρα βιντεοκλιπ

μονιμη υποθερμια

Οι δύο πλευρές θα βελτιώσουν επίσης τη διμερή συνεργασία τους σε τομείς όπως είναι η ενέργεια, τα αγροτικά προϊόντα, η υγεία, τα προϊόντα τεχνολογίας και οι χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, σύμφωνα με τον Λίου, που χαρακτήρισε αμοιβαία επωφελή αυτή την απόφαση.


Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό θα συμβάλλει οι ΗΠΑ να μειώσουν το έλλειμμά τους στο ισοζύγιο τρεχουσών εμπορικών συναλλαγών με το Πεκίνο.


γλυκισμα με αυγα

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost με αεροσκάφος μεταφέρθηκαν οι τέσσερις σοβαρά τραυματίες για να νοσηλευτούν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.


γλυκισμα με αυγα

Πρόκειται για δύο Σουηδούς και δύο Έλληνες που διασκέδαζαν στο μπαρ της Κω το οποίο κατέρρευσε. Μάλιστα ο ένας από αυτούς έχει υποστεί ακρωτηριασμό στα πόδια.


Δείτε τις φωτογραφίες:


SEISMOS KRHTH1


SEISMOS KRHTH2


SEISMOS KRHTH3


SEISMOS KRHTH4


SEISMOS KRHTH5


SEISMOS KRHTH10


SEISMOS KRHTH11



πως μπορω να αγορασω απο το app store
περ β αιγαιου

Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

γαλοπουλα γεμιστη ευκολη συνταγη

Στη Λάρισα ο Παναθηναϊκός Superfoods εμφανίστηκε χωρίς ρυθμό και νεύρο για περίπου 12 λεπτά. Επέτρεψε έτσι στο Φάρο να είναι κοντά στο σκορ (11-13 στην α περίοδο) και 15-15 στο ξεκίνημα του β δεκαλέπτου.


γαλοπουλα γεμιστη ευκολη συνταγη

τραπεζια καρεκλες για ουζερι

18625289
(Οι οδηγίες του Πασκουάλ ξύπνησαν τους παίκτες του μετά το 10λεπτο - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ)


Με Παπππά και Ντένμον να «παίρνουν φωτιά» στην επίθεση και με πιεστική άμυνα (με την παρουσία Αντετοούνμπο και Λεκαβίτσιους), οι «πράσινοι» έβαλαν 30 πόντους και δέχτηκαν μόνο 10 για να πάνε τη διαφορά στους 20 πόντους στα αποδυτήρια (25-45) και το ματς ουσιαστικά να «τελειώνει».


18625312
(Ο Παππάς έδωσε το σύνθημα της επίθεσης στη Λάρισα για τον Παναθηναϊκό Superfoods - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ)


Στο β μέρος ο Τσάβι Πασκουάλ μοίρασε το χρόνο συμμετοχής (πολύ καλή εμφάνιση από τον Μήτογλου) καθώς ακολουθούν οι αναμετρήσεις με ΤΣΣΚΑ Μ. (Τετάρτη εκτός) και Φενέρ (Παρασκευή εντός), χωρίς να επηρρεαστεί το παιχνίδι της ομάδας και τη διαφορά να φτάσει και στο +37 (36-73 στο 30’).


18625290
(Ο Σίνγκλετον σταματά τον Μουράτο - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ)


Αυτή ήταν και η τελική διαφορά (52-89) με 15 πόντους από Ντένμον και Παππά (έβαλαν από ένα καλάθι στο β ημίχρονο, καθώς έπαιξαν λίγο) και 10 του Θανάση Αντετοκούνμπο, που αποθέωθηκε από το κοινό της Λάρισας.


(Δείτε εδώ τα στατιστικά της αναμέτρησης)


Στο άδειο ΣΕΦ (λόγω της τιμωρίας) και χωρίς την τριάδα Σπανούλη, Μάντζαρη και Πρίντεζη ο Ολυμπιακός δεν είχε επίσης ρυθμό στο πρώτο 20λεπτο, με τα μαχητικά Τρίκαλα να παλεύουν (εντυπωσιακή παρουσία του Βασιλειάδη στην επίθεση) και να μην επιτρέπουν στους ερυθρόλευκους να πάρουν διαφορά (31-31 στο ημίχρονο).


18625371
(Καλάθι του Παπανικολάου - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ)


Τα Τρίκαλα προηγήθηκαν με 37-35 αλλά οι ερυθρόλευκοι έσφιξαν την άμυνά τους (δέχθηκαν μόλις 12 πόντους) και με τον Αγραβάνη να κάνει σπουδαία εμφάνιση στην επίθεση (20 πόντοι) προηγήθηκε στο 30’ με +14 (57-43).


18625373
(Ο Αγραβάνης ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ)


Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν άλλη αντίδραση με τη διαφορά γρήγορα να φτάνει για τον Ολυμπιακό στους 20 πόντους (66-46) και να εκτοξεύεται κοντά στους 40 (86-48) με τα Τρίκαλα να σκοράρουν μόλις 8 πόντους (τελικό 86-51). Οι ερυθρόλευκοι στρέφουν την προσοχή τους στα ματς με την Μακάμπι (Τρίτη εκτός ) και τη Χίμκι (Πέμπτη εντός) για την EuroLeague.


(Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα)


Α1 μπάσκετ – 3η αγωνιστική


Πανιώνιος-Προμηθέας 80-87
Κόροιβος-Κολοσσός 79-76
ΠΑΟΚ-Κύμη 94-83
ΑΕΚ-Ρέθυμνο 81-74
Λαύριο-Άρης 70-71
ΓΣΛ Φάρος - Παναθηναϊκός Superfoods 52-89
Ολυμπιακός-Τρίκαλα 86-51


Α1 μπάσκετ – 4η αγωνιστική


Σάββατο 28/10
Κολοσσός-ΑΕΚ (16.30)
Κόροιβος-Πανιώνιος (16.30)
Κύμη-ΓΣΛ Φάρος (16.30)
Ρέθυμνο-Λαύριο (16.30)
Τρίκαλα-ΠΑΟΚ (18.30)


Κυριακή 29/10
Άρης-Ολυμπιακός (17.00)


Δευτέρα 30/10
Παναθηναϊκός Superfoods-Προμηθέας (19.00)



μπαρκουλης που μενει

πλωρη αμοργος

πλασε λεξικο

Τόσο για τη μία όσο και για την άλλη ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε προ δεκαημέρου, κατόπιν αιτήματος της κοινοπραξίας που απαρτίζουν η αμερικανική ExxonMobil, η γαλλική Total και τα ΕΛΠΕ.


πλωρη αμοργος

οικογενειακες ιστοριες βικι

Τόσο το παραπάνω σχήμα όσο και τυχόν άλλοι ενδιαφερόμενοι καλούνται εντός τριών μηνών να υποβάλουν τις προσφορές τους, των οποίων η αξιολόγηση θα διαρκέσει δύο μήνες. Τούτο σημαίνει ότι στις αρχές του 2018 θα γνωρίζουμε ποιο σχήμα θα ξεκινήσει έρευνες στις θάλασσες της Κρήτης.


Η σύμβαση ακολουθεί το ισχύον μοντέλο μίσθωσης (lease agreement) των παραχωρούμενων περιοχών, όπου τα έσοδα του κράτους προέρχονται από την μακροχρόνια ενοικίαση, τα δικαιώματα (royalties) και τη φορολογία.


Σύμφωνα με την προκήρυξη, το μίσθωμα ισούται με τουλάχιστον 4% επί της παραχθείσας ποσότητας, σε χρήμα ή σε είδος, και το σχήμα που θα επικρατήσει στον διαγωνισμό θα υπόκειται σε φόρο εισοδήματος με συντελεστή 20% και σε περιφερειακό φόρο 5%.


Η διάρκεια του σταδίου ερευνών διαιρείται σε τρεις φάσεις, ενώ μπορεί να φτάσει και τα οκτώ χρόνια. Ο ανάδοχος θα έχει πρόσβαση σε σεισμικά δεδομένα 12.347 χιλιομέτρων που καλύπτουν το Βόρειο και Κεντρικό Ιόνιο όπως και την περιοχή νότια της Κρήτης και τα οποία είχαν πραγματοποιηθεί κατά την περίοδο 2012-2014. Επίσης θα έχει πρόσβαση σε παλαιά σεισμικά δεδομένα 9.727 χιλιομέτρων, τα οποία και έχουν υποστεί νέα επεξεργασία.


Στα προς παραχώρηση θαλάσσια οικόπεδα περιλαμβάνεται και η περιοχή εμβαδού 6.671 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην Δυτική Ελλάδα, για την οποία επίσης έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός κατόπιν αιτήματος της ελληνικής Energean Oil & Gas.


περιγραφη στα αγγλικα

«Η κυβέρνηση θέλει τη συμφωνία και εργάζεται σκληρά να ολοκληρωθεί. Η ευθύνη ανήκει στο ΔΝΤ... Το μπαλάκι ανήκει στην άλλη πλευρά», είπε η υπουργός σε πρωινή της συνέντευξη στον ΣΚΑΪ και τόνισε πως το 1/3 έχει κλείσει και το1/3 έχει συμφωνηθεί.


περιγραφη στα αγγλικα

συνώνυμο του ασφαλως

Επανέφερε το θέμα των συλλογικών συμβάσεων τονίζοντας πως η κυβέρνηση επιμένει στο σύστημα. «Δεν θα προχωρήσουμε στο θέμα των ομαδικών απολύσεων που ζητεί το ΔΝΤ», ξεκαθάρισε.


Το νέο σύστημα που αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες δεν άλλαξε τα ποσοστά υπολογισμού των εισφορών, αλλά την βάση υπολογισμού των πραγματικών εισοδημάτων, κάτι που για την ίδια είναι μια δίκαιη επιλογή, σύμφωνα με την ίδια.



«Τα ποσοστά υπολογισμού δεν άλλαξαν (20% για κύρια ασφάλιση). Περίπου το 80% των νέων επαγγελματιών δεν θα υποστεί νέα επιβάρυνση» υποστήριξε.



«Η επιλογή του ασφαλιστικού ήταν η προστασία των πολύ μεγάλων χαμηλών εισοδημάτων με σύστημα αναδιανεμητικό» είπε ακόμη η κ. Αχτσιόγλου και δήλωσε πως στο νόμο 4387 υπάρχει πίνακας σημαντικών εκπτώσεων για τους ελεύθερους επαγγελματίες.



μπορντερ κολι κουταβια

βερτης ματια μου γλυκα

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι «ορισμένοι παράγοντες του ποδοσφαίρου, όπως προκύπτει από την πληθώρα δημοσιογραφικών αναφορών στον ημερήσιο έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, φέρονται να μη αντιλαμβάνονται ή να μην επιθυμούν να αντιληφθούν ότι οι Εισαγγελείς και Δικαστές που στελεχώνουν, επιπλέον των άλλων καθηκόντων τους, τα πειθαρχικά όργανα της Ε. Π.Ο, θωρακίζονται από συνταγματικές εγγυήσεις ανεξαρτησίας και όπως όλοι οι δικαστικοί λειτουργοί, επιτελούν υπό αντίξοες συνθήκες το καθήκον τους, με μοναδικό γνώμονα το Νόμο και τη συνείδησή τους, ανεπηρέαστοι από πιέσεις εξωγενών παραγόντων, οικονομικά ή πολιτικά συμφέροντα και “περιρρέουσες ατμόσφαιρες”».


βερτης ματια μου γλυκα

ντιέγκο μπουονανότε video

Στην ανακοίνωσή τους οι εισαγγελείς τονίζουν προς κάθε κατεύθυνση, ότι «κάθε επιδιωκόμενη, μέσω επικοινωνιακών κραυγών, αμφισβήτηση του θεσμικού τους ρόλου ή της αμεροληψίας τους και κάθε απόπειρα στοχοποίησής τους στα πλαίσια ενάσκησης του δικαιοδοτικού τους έργου, αφενός μεν τους αφήνει παγερά ανεπηρέαστους και προσηλωμένους στο καθήκον, αφετέρου δε επιτείνει την αναξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου και υποδαυλίζει τη βίαιη οπαδική αντιπαράθεση».


Καλούν τέλος τους παράγοντες του ποδοσφαίρου «να αναλογιστούν την κομβική τους ευθύνη και την επιτακτική υποχρέωσή τους να συμβάλλουν ουσιωδώς σε κάθε ειλικρινή προσπάθεια, που τείνει στην εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου και στην εξάλειψη της φαινομένου της βίας από τους αθλητικούς χώρους».




el olvido facebook

ssh over http tunnel

χριστουγεννιατικο θεατρικο για λιγα παιδια
Ο εφιάλτης καραδοκεί στον Κορινθιακό: Αυτά τα βρέφη που μεγαλώνουν σε σπηλιά προκαλούν τρόμο! (pics)

Αντιμέτωπη με ένα σοκαριστικό θέαμα ήρθε ομάδα από την Ένωση περιβαλλοντικών ΝΗΡΕΑΣ, εντοπίζοντας ένα βρεφοκομείο τσουχτρών pelagia noctiluca (η μικρή κακιά) σε μια θαλασσινή σπηλιά κοντά στην Ψάθα.


ssh over http tunnel

Μπορεί να δημιουργείται πλωτό φράγμα στον Κορινθιακό για το πρόβλημα με τις τσούχτρες, ωστόσο, όπως «μαρτυρούν» οι φωτογραφίες τα πράγματα και φέτος αναμένονται… εφιαλτικά.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


«Στην παραλιακή περιοχή πριν από την Ψάθα (Ανατολικός Κορινθιακός Κόλπος) μια ομάδα φίλων από την Ένωση περιβαλλοντικών οργανώσεων ΝΗΡΕΑΣ, βρήκαμε ένα βρεφοκομείο τσουχτρών pelagia noctiluca (η μικρή κακιά) σε μια θαλασσινή σπηλιά. Περίπου πριν από την περιοχή της φωτογραφίας της Ψάθας. Λιάζονταν, μάλλον», έγραψε στο Facebook ο Γιώργος Κανέλλης, ανεβάζοντας και τις σχετικές φωτογραφίες.



Πηγή: isthmos.gr


Ο εφιάλτης καραδοκεί στον Κορινθιακό: Αυτά τα βρέφη που μεγαλώνουν σε σπηλιά προκαλούν τρόμο! (pics)
01
Ο εφιάλτης καραδοκεί στον Κορινθιακό: Αυτά τα βρέφη που μεγαλώνουν σε σπηλιά προκαλούν τρόμο! (pics)












ευγενιος ηθοποιος

πύλη του αγίου ρωμανού

Συγκεκριμένα, στο θέμα της διαπραγμάτευσης ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας στην «Ημερησία», δήλωσε πως καθοριστικής σημασίας για την τελική στάση των δανειστών θα είναι η απόφαση του ΔΝΤ για την παραμονή του ή όχι στο πρόγραμμα. Όπως τόνισε:


πύλη του αγίου ρωμανού


Βρισκόμαστε σε εκείνο το σημείο όπου όλοι θέλουν να δείχνουν άκαμπτοι, ελπίζω τελικώς να επικρατήσουν οι πιο μετριοπαθείς φωνές. Το ελληνικό πρόβλημα μπορεί να φαίνεται μικρό μπροστά σε αυτά που αντιμετωπίζει η ΕΕ, αλλά η λογική που προτείνουν για να αντιμετωπισθεί οι ακραίοι κύκλοι των δανειστών είναι ικανή να διαλύσει την Ευρώπη. Πάντως, η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να αποδεχθεί παράλογες και εξοντωτικές προτάσεις σε βάρος του ελληνικού λαού.



Στο ερώτημα εάν προβλέπει κρίση ανάλογη με εκείνη του 2015, ο υπουργός Εσωτερικών απαντά πως οι παραλληλισμοί αυτοί δεν στέκουν με βάση τα πραγματικά δεδομένα καθώς σύμφωνα με τον ίδιο, η χώρα σήμερα βρίσκεται σε πρόγραμμα - σε αντίθεση με το 2015-, έχει κλείσει με επιτυχία η πρώτη αξιολόγηση και κυρίως βγαίνει από μια χρονιά με οριακά θετικό ρυθμό ανάπτυξης. Στη συνέχεια σημειώνει πως «το 2017 θα κινηθούμε με ρυθμούς ανάπτυξης πάνω από 2,5%. Όλα αυτά δεν τα είχαμε στις αρχές του 2015».


Ένα ζήτημα που απασχολεί κυρίως την Ευρώπη αυτή την περίοδο είναι οι εκλογές. Ο Πάνος Σκουρλέτης παίρνει θέση τονίζοντας πως η πιο ενδιαφέρουσα εκλογική αναμέτρηση είναι της Γερμανίας ανάμεσα στον Μάρτιν Σουλτς και την Άνγκελα Μέρκελ, την οποία και αναλύει:



Έχει διπλή ανάγνωση, μπορεί να είναι αιτία ηπιότερων τοποθετήσεων, μπορεί και το αντίθετο, ας μην προτρέχουμε. Η πιο ενδιαφέρουσα εκλογική αναμέτρηση αναμφίβολα είναι αυτή της Γερμανίας. Η πιθανότητα ενίσχυσης των Σοσιαλδημοκρατών και η υποχώρηση του κόμματος της κ. Μέρκελ θα είναι κάτι που ασφαλώς θα επηρεάσει τις ευρωπαϊκές εξελίξεις.



Για το ζήτημα των πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα, που συζητάτε έντονα τον τελευταίο καιρό, ο υπουργός διαψεύδει τα σενάρια και κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας:



H κυβέρνηση σε όλους τους τόνους έχει πει πως δεν σχεδιάζει την προσφυγή στις κάλπες. Δυστυχώς αυτός που κατ' απόλυτα ανεύθυνο τρόπο ζητά διαρκώς εκλογές είναι ο κ. Μητσοτάκης. Αντί λοιπόν η ΝΔ να τοποθετεί πάνω στα επίμαχα ζητήματα της διαπραγμάτευσης, κρύβεται ζητώντας εκλογές.




φιλοσοφικες σχολες στην ελλαδα
καραβάνι αγώνα & αλληλεγγύης

συμμετοχος συνωνυμο

πασχαλιατικα γουρια

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.


συμμετοχος συνωνυμο

παγιο δεη ανα τετραγωνικο

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει κάποια αξιόλογη μεταβολή.


Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ:


Αττική


καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες τοπικά θα αυξηθούν και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.


Θεσσαλονίκη


καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ.
άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.


Μακεδονία, Θράκη


καιρός: λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στην κεντρική Μακεδονία και τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες και στις υπόλοιπες περιοχές. Βελτίωση το βράδυ.
άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


ρεξ σεζον 4

Κρήτη: 18χρονοι καταγγέλλουν τον άγριο ξυλοδαρμό τους από αστυνομικούς

Ένα περίεργο περιστατικό έλαβε χώρα το περασμένο Σαββατοκύριακο (23-24/6) στην περιοχή, όπου διεξήχθη το Φεστιβάλ στα Μάταλα στην Κρήτη, όταν αστυνομικοί ξυλοκόπησαν δύο 18χρονους, κατά τη διάρκεια τυπικού ελέγχου.


ρεξ σεζον 4

μπορω να μεινω εγκυος πριν την ωορρηξια

Όπως καταγγέλλουν οι δύο νεαροί, μόλις έφτασαν στην περιοχή και συγκεκριμένα στην είσοδο των Ματάλων, οι εν λόγω αστυνομικοί, τους πλησίασαν, φορώντας πολιτικά, προκειμένου να τους κάνουν έλεγχο.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Όπως αναφέρει το cretapost.gr, kατά τη διάρκεια λοιπόν του ελέγχου, όπως υποστηρίζουν οι δύο νέοι, δέχθηκαν αναίτια επίθεση, με τους δύο αστυνομικούς να τους φορούν χειροπέδες και να τους οδηγούν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Μάλιστα, όπως υποστηρίζουν οι 18χρονοι, μέσα στο αυτοκίνητο, όντας δεμένοι με τις χειροπέδες, δέχθηκαν πολλαπλά χτυπήματα στο σώμα και το πρόσωπο, ενώ όταν έφτασαν στο αστυνομικό τμήμα, τους μετέφεραν σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, όπου τους έγδυσαν από τη μέση και κάτω και τους χτυπούσαν.

Οι δύο νεαροί έντρομοι, δε μπορούσαν να καταλάβουν αυτήν την επίθεση σε βάρος τους, καθώς οι αστυνομικοί δεν εντόπισαν τίποτα στην κατοχή τους, που να προκαλέσει μία τέτοια συμπεριφορά από την πλευρά τους.

Σε βάρος των δύο αστυνομικών έχει κατατεθεί μήνυση, ενώ ο εισαγγελέας έχει διατάξει τη διενέργεια ιατροδικαστικής πραγματογνωμοσύνης και κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.



μαγνητικη πατρων

σοι λεξικο

Ο πρώην πρόεδρος του Ελληνικού ερυθρού Σταυρού χαρακτήρισε τον Παύλο Γιαννακόπουλο «άνθρωπο με κεφαλαία, ο οποίος πραγματικά σπανίζει στη σημερινή κοινωνία, σπανίζει στη σημερινή ζωή μας και ειλικρινά η απώλειά του είναι κάτι το οποίο θα μείνει για πάντα ανεξίτηλα χαραγμένο στη μνήμη των ανθρώπων που τον γνώρισαν, των ανθρώπων οι οποίοι πραγματικά ξέρουν να τιμούν και ξέρουν να ξεχωρίζουν τους ανθρώπους με ήθος και ύφος όπως το δικό του».


σοι λεξικο

κολλύριο για αλλεργική επιπεφυκίτιδα


«Είναι ο πατριάρχης του ελληνικού φαρμάκου, ο πατριάρχης της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, πάντα με ιδιαίτερη ανθρωπιά, πάντα με ιδιαίτερη ευαισθησία στον ανθρώπινο πόνο, στην ανθρώπινη ωδίνη γι’ αυτό και ήταν πάντα κοντά στον άνθρωπο ο οποίος τον είχε ανάγκη. Αυτό τον έκανε σπουδαίο, αυτό τον έκανε μοναδικό, αυτό τον έκανε διακριτό από όλους τους άλλους ανθρώπους οι οποίοι βρισκόταν στο χώρο αυτό που ο ίδιος μεγαλούργησε, που ο ίδιος δημιούργησε μια αυτοκρατορία. Αιωνία του η μνήμη, πάντα θα τον θυμόμαστε με ανεξίτηλη αγάπη και με πραγματικά ιδιαίτερο σεβασμό», είπε ο κ. Αυγερινός.





ισταμινη στα τροφιμα

τηλεοπτικη διαφημιση my market

Το περιστατικό σημειώθηκε νωρίς το πρωί στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, όταν κατά τη διάρκεια του μαθήματος ανεμιστήρας οροφής αποκολλήθηκε και έπεσε πάνω σε δύο μαθητές.


τηλεοπτικη διαφημιση my market

δε βοις τελικος 2015

Οι δύο μαθητές τραυματίστηκαν ελαφρά. Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.


Στο σχολείο αυτή την ώρα έχουν συγκεντρωθεί γονείς, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το γεγονός.


Το κτήριο είναι άσχημη κατάσταση και θα πρέπει να γίνουν εργασίες ώστε να μπορούν τα παιδιά να κάνουν μάθημα με ασφάλεια.




γαμος αδερφη τσιμτσιλη

μεταξα σερβιων

μπαρα για αρσεις θανατου
ΟΑΕΔ: Έρχονται προσλήψεις στους Δήμους

Ο ΟΑΕΔ το επόμενο διάστημα θα προκηρύξει το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για προσλήψεις ανέργων σε 276 δήμους και 13 περιφέρειες της χώρας.


μεταξα σερβιων

Το νέο πρόγραμμα απασχόλησης θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες ενώ οι αιτήσεις αναμένεται να έχουν ξεκινήσει το πολύ μέχρι τις 15 Ιουλίου.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Η νέα κοινωφελής εργασία θα είναι 8μηνης διάρκειας και προϋπολογισμού 216 εκατ. ευρώ ενώ θα απευθύνεται σε 30.421 ανέργους εγγεγραμμένους του ΟΑΕΔ.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην αντιμετώπιση της ανεργίας και την επανασύνδεση των μακροχρόνια ανέργων και των ευάλωτων ομάδων με την αγορά εργασίας.

Σε σχέση με πέρυσι είναι αυξημένες οι θέσεις κατά 3,1%. Σύμφωνα με τα δημοσιοποιημένα στοιχεία του υπουργείου και του ΟΑΕΔ, το 2017 οι θέσεις στους διακόσιους εβδομήντα τέσσερις (274) δήμους ανήλθαν στις 24.251, ενώ για το έτος 2018 προβλέπονται 25.000 θέσεις.

Η προκήρυξη θα εκδοθεί από τον ΟΑΕΔ και οι αιτήσεις θα υποβληθούν ηλεκτρονικά.

Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, οι οποίοι είναι έως 25 ετών, θα λαμβάνουν μηνιαίως καθαρές αμοιβές 431,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 638,75), ενώ όσοι είναι άνω των 25 ετών θα λαμβάνουν 495,25 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 732,54).

Προϋποθέσεις

Απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι οι υποψήφιοι ωφελούμενοι να είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και πρέπει να ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς
Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων πτυχιούχων του ΟΑΕΔ
Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών
Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ. Υπενθυμίζουμε ότι ποσοστό 15% των θέσεων θα καλυφθεί από ΑμεΑ, βάσει της νέας νομοθεσίας
Ιδιότητα δικαιούχου του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ).

Μοριοδότηση

Οι ωφελούμενοι κατατάσσονταν στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση τα εξής εννέα αντικειμενικά κριτήρια μοριοδότησης:

- Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 60 μήνες
- Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες
- Την αναπηρία του υποψήφιου ωφελούμενου σε ποσοστό 50% και άνω
- Το ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό
- Την ηλικία
- Τον αριθμό των ανήλικων τέκνων
- Τον αριθμό του προστατευόμενου ή προστατευόμενων τέκνων ΑμεΑ (ανηλίκων ή /και ενηλίκων) με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω
- Την εντοπιότητα με βάση την έδρα της μόνιμης κατοικίας του ωφελούμενου
- Το »Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ)

Ενδεικτικά οι ειδικότητες που καλύπτονται από το πρόγραμμα είναι:

Κοινωνικοί φροντιστές, φωτογράφοι, γεωπόνοι, μηχανικοί περιβάλλοντος, κτηνίατροι, βιβλιοθηκονόμοι, οικοδόμοι, μηχανολόγοι μηχανικοί, δημοσιογράφοι, βρεφοκόμοι, τοπογράφοι, τραπεζοκόμοι, χειριστές Η/Υ, ψυκτικοί, λογοθεραπευτές, ελαιοχρωματιστές, νηπιαγωγοί, γενικών καθηκόντων, οικονομικού, δασολόγοι, δάσκαλοι, θεατρολόγοι, βοηθοί βρεφονηπιοκόμων, νοσηλευτές, οδηγοί, μάγειρες, ξεναγοί, κ. α.


ΟΑΕΔ: Έρχονται προσλήψεις στους Δήμους
01
ΟΑΕΔ: Έρχονται προσλήψεις στους Δήμους









πυριμαχο κεραμικο τζαμι

αρχαια α γυμν σελ 80

Ο άπιστος γιατρός θεραπεύτηκε από τον Άγιο Ιωάννη το Ρώσο

Στην Λίμνη της Ευβοίας ζούσε και εργαζόταν ένας γιατρός που ονομαζόταν Μαντζώρος.


αρχαια α γυμν σελ 80

ρωσικο σινεμα

επιταξη εννοια

Σαν γιατρός ήταν πολύ καλός, αλλά δεν πίστευε στο Χριστό και μάλιστα δεν ήθελε να ακούει συζητήσεις σχετικές με την θρησκεία και την ψυχή. Καταφερόταν εναντίον της θρησκείας και οι απόψεις του ήταν σκληροπυρηνικές στο θέμα του Χριστιανισμού.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Αρρώστησε λοιπόν και μάλιστα πολύ σοβαρά. Η επάρατος νόσος είχε πλησιάσει τον άπιστο γιατρό που με φρικτούς πόνους κατάλαβε την έλευσή του. Μέσα σε αφόρητους πόνους μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας. Εκεί, λόγω της σοβαρότητας της ασθένειάς του, δεν μπορούσαν να τον νοσηλεύσουν. Τον έστειλαν λοιπόν στην Αθήνα στη κλινική «Παντοκράτωρ», που βρίσκεται στην οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε τη συνέχεια στο iEllada.gr


Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

παιδικα βιβλια για δεινοσαυρους

ακολουθιες εκκλησιαστικες

Η Ουάσινγκτον θα συνεχίσει να ερευνά τα γεγονότα, ενώ θα διατηρήσει την «σημαντική στρατηγική σχέση» ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Σαουδική Αραβία, διευκρίνισε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.


παιδικα βιβλια για δεινοσαυρους

ποσοστό ανεργίας κύπρος 2016

Οι πρόσφατες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η αμερικανική κυβέρνηση έφθασε σε οριστικό συμπέρασμα είναι ανακριβείς, δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νάουερτ.


Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, που επικαλείται μη κατονομαζόμενες πηγές, η CIA έχει συμπεράνει ότι ο πρίγκιπας διάδοχος και ντε φάκτο ηγέτης της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν έδωσε την εντολή για την δολοφονία του δημοσιογράφου εντός των χώρων του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη από ομάδα που εστάλη ειδικά για τον λόγο αυτόν από το Ριάντ.



ιατρικο αθηνων γαια

Η τεχνολογία του ολογράμματος, που επιτρέπει σε έναν άνθρωπο να εμφανίζεται και να αλληλεπιδρά με τον κόσμο ταυτόχρονα σε διάφορες τοποθεσίες, εξαπλώνεται σιγά-σιγά σε όλο τον πλανήτη.


ιατρικο αθηνων γαια

οροσημο επιτυχοντες 2017

bomber show

Ο βρετανός επιστήμονας εμφανίστηκε μπροστά σε εκατοντάδες ανθρώπους που τον χειροκρότησαν και τον φωτογράφησαν, καθώς μιλούσε για την καριέρα του και απαντούσε σε ερωτήσεις σχετικά με την πιθανότητα ύπαρξης ζωής σε άλλους πλανήτες, τη χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση και τις επιπτώσεις του Brexit για τη Βρετανία.




Physicist Stephen Hawking speaks to Hong Kong audience by hologram, showcasing growing reach of the technology https://t.co/eP95k9wiep pic.twitter.com/2wIcyzX5aY

— AFP news agency (@AFP) March 25, 2017

ελια καλλιεργεια λιπασμα

Η συμφωνία προβλέπει την πώληση των μονάδων: - Μελίτη 1 και 2, - Μεγαλόπολη 3 και 4. Στην ουσία εκποιείται το 40% του λιγνιτικού δυναμικού της ΔΕΗ. Η πώληση των λιγνιτικών μονάδων δημιουργεί νέα δεδομένα στην αγορά της ενέργειας αφού αυτή ανοίγεται πλέον ολοκληρωτικά στον ανταγωνισμό, ενώ κλονίζεται το στρατηγικό πλεονέκτημα της ΔΕΗ.


ελια καλλιεργεια λιπασμα

δημαρχειο φερων

Ήδη η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ προανήγγειλε απεργιακές κινητοποιήσεις έχοντας και την υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη. Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα για τις κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ. Πιστεύει ότι η δυσαρέσκεια των τοπικών κοινωνιών μπορεί να αναταχθεί, δεδομένου ότι η ιδιωτικοποίηση των λιγνιτικών μονάδων υποστηρίζεται και από τη ΝΔ.


Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι η αποφυγή πώλησης παραγωγικών μονάδων της ΔΕΗ αποτέλεσε βασικό στόχο της κυβέρνησης και μέχρι και τη δεύτερη αξιολόγηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Πάνος Σκουρλέτης χαρακτήριζε σε άρθρο του «κανιβαλισμό της ΔΕΗ» την πώληση του 40% του λιγνιτικού δυναμικού της επιχείρησης.


Fast track αξιολόγηση


Με την επίτευξη συμφωνίας για τα ενεργειακά, μπήκαμε στην τελική ευθεία για το κλείσιμο της τεχνικής συμφωνίας (Staff Level Agreement). Ήδη έχει συμφωνηθεί η αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου που θα καθιστά πιο δύσκολη την προκήρυξη απεργίας, αφού πλέον θα απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των εγγεγραμμένων μελών του σωματείου.


Επιπλέον, συμφωνήθηκε ότι όλες οι εκκρεμείς συντάξεις κι εφάπαξ θα έχουν πληρωθεί ως το τέλος Ιουνίου του 2018. Η κυβέρνηση επέλεξε αυτή τη φορά να ολοκληρώσει την αξιολόγηση το ταχύτερο δυνατόν. Πράγματι η τρίτη αξιολόγηση είναι η πιο ταχεία στα χρόνια του Μνημονίου.

Ουσιαστικά η κυβέρνηση υιοθέτησε τη γραμμή του Γιώργου Χουλιαράκη ο οποίος από τον Φεβρουάριο επέμενε ότι «είναι προτιμότερη μια κακή συμφωνία σήμερα παρά μια καλύτερη αύριο» για να μην ανακοπεί η ορμή της οικονομικής ανάκαμψης. Ασχέτως της στάσης της κυβέρνησης, οι συγκλίσεις δεν θα σημειώνονταν τόσο γρήγορα αν το ΔΝΤ δεν «είχε πάει πάσο». Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, το ΔΝΤ μοιάζει πλέον περισσότερο με παρατηρητή παρά με συμμετέχοντα στις διαπραγματεύσεις.


Οι πλειστηριασμοί


Πάντως αυτό που μοιάζει να ανησυχεί περισσότερο του Μαξίμου είναι οι πλειστηριασμοί.



μεγαλυτερη λιμνη της ελλαδας

λουκ οιλ

νίκος μακρόπουλος - κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στιχοι
κυρου δημητρα θεσσαλονικη

Τα συνεργεία της ΔΕΗ, από χθες το βράδυ εργάζονται στα σημεία όπου υπήρξαν ζημιές σε κολώνες και μετασχηματιστές.


λουκ οιλ

Τα προβλήματα ξεκίνησαν την Τρίτη λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και κεραυνών. Το πρόβλημα ήταν πιο έντονο στα χωριά της Ελασσόνας, καθώς έχουν γίνει ζημιές σε κολόνες της ΔΕΗ.


Μικρές βλάβες διαπιστώθηκαν και στις παραλιακές περιοχές του νομού, όμως το πρόβλημα αποκαταστάθηκε.


Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε πάνω από 10 κλήσεις για εγκλωβισμούς πολιτών σε ανελκυστήρες.


βαζακι τετραγωνο

Τζόκερ κλήρωση [1902]: Αριθμοί και συστήματα για να κερδίσεις 1.300.000 ευρώ

Κλήρωση Τζόκερ: Τουλάχιστον 1.300.000 ευρώ θα κερδίσουν ο τυχερός ή οι τυχεροί που θα μαντέψουν σωστά τους 5+1 τυχερούς αριθμούς της αποψινής (4/4) κλήρωσης του Τζόκερ.


βαζακι τετραγωνο

συναντηση καραμανλη σαμαρα

κλιμακια στο δημοσιο

Υπενθυμίζεται ότι οι τυχεροί αριθμοί που έβγαλε η κληρωτίδα της περασμένης (1/4/2018) κλήρωσης ήταν οι: 4, 5, 12, 15, 21 και Τζόκερ ο αριθμός 6.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


opap

Στη δεύτερη κατηγορία (5άρια) βρέθηκαν δύο τυχερά δελτία, τα οποία κερδίζουν το ποσό των 33.119,49 ευρώ έκαστο.

Δείτε πού παίχτηκαν τα τυχερά δελτία:

tzoker3

Δείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις προηγούμενες αλλά και τις επόμενες κληρώσεις του Τζόκερ στην ιστοσελίδα του ΟΠΑΠ.

Εμφανίσεις και καθυστερήσεις τυχερών αριθμών Τζόκερ - Προγνωστικά

Δείτε στον παρακάτω πίνακα του ΟΠΑΠ τα προγνωστικά με τις εμφανίσεις και τις καθυστερήσεις των τυχερών αριθμών στο Τζόκερ. Εμφανίζονται οι τυχεροί αριθμοί των κληρώσεων μέχρι και τις 1/04/2018, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του ΟΠΑΠ. Στη δεξιά πλευρά βλέπετε πεδία διαφορετικών χρωμάτων με αριθμούς.

Διαβάστε εδώ όλα τα άρθρα του Newsbomb.gr για τις κληρώσεις Τζόκερ

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Η «Λητώ» σκέπασε τη χώρα - Πού σημειώνονται προβλήματα - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Λοταρία αποδείξεων - aade.gr: Την Τρίτη 1.000 τυχεροί κερδίζουν από 1.000 ευρώ



ζωρζ μελιες

απολυτικιο αγιας ναταλιας

«Προς τον πρόεδρο (Ρετζέπ Ταγίπ) Ερντογάν κα την τουρκική κυβέρνηση, έχω ένα μήνυμα να στείλω εκ μέρους του προέδρου των ΗΠΑ: αφήστε ελεύθερο τον πάστορα Άντριου Μπράνσον τώρα ή ετοιμαστείτε να αντιμετωπίσετε τις επιπτώσεις».


ζωρζ μελιες

γραφομηχανη αγγλικα

«Εάν η Τουρκία δεν λάβει άμεσα μέτρα ώστε να αφεθεί ελεύθερος αυτός ο αθώος κληρικός και να επιστρέψει στην πατρίδα του την Αμερική, οι ΗΠΑ θα επιβάλουν βαριές κυρώσεις στην Τουρκία έως τη στιγμή που ο Άντριου Μπράνσον θα είναι πλέον ελεύθερος» τόνισε ο Μάικ Πενς, μιλώντας εκ μέρους του Ντόναλντ Τραμπ, σε μια εκδήλωση στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.


Σημειώνεται πως την Τετάρτη, τουρκικό δικαστήριο απεφάνθη ότι ο Μπράνσον, που παρέμεινε φυλακισμένος τους τελευταίους 21 μήνες, θα πρέπει να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.


Το να τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό «είναι ένα πρώτο καλοδεχούμενο βήμα όμως δεν επαρκεί» υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ. «Στον Άντριου Μπράνσον αξίζει να είναι ελεύθερος» επέμεινε ο Μάικ Πενς.


Με τη σειρά του ο Αμερικανός πρόεδρος έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter: «Οι ΗΠΑ θα επιβάλουν βαριές κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας για τη μακρόχρονη φυλάκιση του πάστορα Άντριου Μπράνσον, ενός θαυμάσιου Χριστιανού και οικογενειάρχη και εξαιρετικού ανθρώπου. Υποφέρει πολύ. Αυτός ο αθώος κληρικός πρέπει να αφεθεί αμέσως ελεύθερος».



The United States will impose large sanctions on Turkey for their long time detainment of Pastor Andrew Brunson, a great Christian, family man and wonderful human being. He is suffering greatly. This innocent man of faith should be released immediately!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 26 Ιουλίου 2018

η εκπαιδευση χθεσ και σημερα

Έβρος-Οι καταθέσεις των στρατιωτικών που συνελήφθησαν: «Νομίζαμε ότι ακολουθούσαμε ίχνη μεταναστών»

Ένα απίστευτο πολιτικο-διπλωματικό θρίλερ μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας βρίσκεται σε εξέλιξη από την Πέμπτη (01/03). Οι δύο πλευρές εδώ και τρεις μέρες βρίσκονται σε πυρετώδεις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν από τουρκική περίπολο στην περιοχή Καστανιές του Έβρου, την ώρα που οι οικογένειές τους ζουν στιγμές αγωνίας για την τύχη τους.


η εκπαιδευση χθεσ και σημερα

αρθρο για προπαγανδα

Δεν αποδέχτηκαν την κατηγορία για κατασκοπεία οι δύο Έλληνες στρατιώτες, οι οποίοι προφυλακίστηκαν με κατηγορίες για στρατιωτική κατασκοπεία και είσοδο σε στρατιωτική απαγορευμένη περιοχή, σύμφωνα με το πρακτορείο Ντογάν, το οποίο αναφέρει ότι ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης στη κατάθεσή του είπε: «Αυτός που κάνει κατασκοπεία επιλέγει ο καιρός να είναι με χιόνια; Άλλωστε στο χιόνι φαίνονται τα ίχνη μας. Δεν καταλάβαμε καν πως περάσαμε στην τουρκική πλευρά».




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Το πρακτορείο Ντογάν αναφέρει ότι οι δύο Έλληνες στρατιώτες συνελήφθησαν από την 54η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού και αφού έγιναν οι απαραίτητες διαδικασίες από τη στρατοχωροφυλακή οδηγήθηκαν στο δικαστήριο το οποίο αποφάσισε την προφυλάκισή τους. Στην κατάθεσή τους δεν αποδέχτηκαν τις κατηγορίες για κατασκοπεία και είπαν ότι πέρασαν κατά λάθος στην τουρκική πλευρά.

ellines toyrkoi sillipsi708

«Δεν παραβιάσαμε τα σύνορα σκόπιμα - Νομίζαμε ότι ακολουθούσαμε ίχνη μεταναστών»

Ο Άγγελος Μητρετώδης δια του διερμηνέα είπε στο δικαστήριο ότι δεν πέρασαν σκόπιμα τα σύνορα και ότι δεν είναι κατάσκοποι. «Εμείς οπωσδήποτε δεν παραβιάσαμε τα σύνορα με κακό σκοπό ή σκόπιμα», ανέφερε.

«Ακολουθήσαμε τα ίχνη παπουτσιών νομίζοντας ότι είναι παράνομοι μετανάστες. Πήγα πίσω από τα ίχνη παπουτσιών και τράβηξα τις εικόνες με το τηλέφωνο που μας έδωσε ο στρατός. Σκοπός μου ήταν να το δείξω στους ανωτέρους μου. Εμείς όταν είδαμε τα ίχνη παπουτσιών ακριβώς στον διπλανό δρόμο από όπου κάναμε περιπολία καταλάβαμε ότι δύο άτομα πατούσαν στα ίδια ίχνη», ανέφερε.

«Μετά αντιληφθήκαμε ότι τα ίχνη παπουτσιών πήραν διαφορετική πορεία. Όταν μετά είδαμε λεκέδες από κίτρινα ούρα προσπαθήσαμε να κινηθούμε γρήγορα. Για να τους συλλάβουμε γρήγορα ακολουθήσαμε τα ίχνη παπουτσιών. Επειδή τα ίχνη παπουτσιών ήταν πέραν του δρόμου που κάναμε περιπολία και επειδή τα δέντρα είχαν ανατραπεί και περάσαμε ανάμεσά τους γρήγορα δεν καταλάβαμε πως περάσαμε στην τουρκική πλευρά. Δεν είδαμε τη γραμμή και μάλιστα δεν συναντήσαμε κανένα σημάδι που να ανήκει στην τουρκική πλευρά. Πότε συναντήσαμε άλλωστε Τούρκο στρατιώτη;», ανέφερε επίσης.

Ο Μητρετώδης είπε, μάλιστα, ότι μόλις αντιλήφθηκαν πως πέρασαν στην τουρκική πλευρά άδειασαν τα όπλα και παραδόθηκαν στους Τούρκους στρατιώτες. «Τότε καταλάβαμε την κατάσταση και για να μην δημιουργηθεί οποιοδήποτε επεισόδιο αδειάσανε τα όπλα μας και παραδοθήκαμε στους Τούρκους στρατιώτες. Περιμέναμε να έρθουν οι ανώτεροί τους. Εγώ δεν ήρθα με κανένα άλλο σκοπό. Οπωσδήποτε περάσαμε τα τουρκιά σύνορα κατά λάθος, εγώ οπωσδήποτε απορρίπτω με επιμονή της κατηγορίες εναντίον μου. Το βίντεο που τράβηξα είναι στην ελληνική πλευρά, επειδή στην ελληνική πλευρά υπάρχουν κάδοι σκουπιδιών», είπε στην κατάθεσή του.

«Εγώ αυτό ιδιαίτερα ήθελα να το δείξω στους ανωτέρους μου. Τράβηξα βίντεο για να εμποδίσω την παράνομη μετανάστευση. Αυτός που κάνει κατασκοπεία επιλέγει χιονισμένο καιρό; Άλλωστε ενώ περπατάμε φαίνονται τα ίχνη μας στο χιόνι», ανέφερε.

O λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης αρνούμενος και αυτός την κατηγορία της κατασκοπείας κατέθεσε ότι δεν πέρασε κακόβουλα: «Δεν ήρθαμε εδώ έχοντας κακό σκοπό. Δεν δέχομαι επ’ ουδενί τις κατηγορίες που μου προσάπτονται. Περάσαμε κατά λάθος τα σύνορα. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι περάσαμε τα σύνορα κατά λάθος και ότι δεν είχαμε κανέναν κακό σκοπό», υποστήριξε ο Έλληνας υπαξιωματικός.

Διαβάστε ΕΔΩ το χρονικό της σύλληψής τους

Δικάζονται τη Δευτέρα

Πλέον, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, που κρατούνται σε φυλακές στην Αδριανούπολη, περιμένουν την απόφαση του δικαστή τη Δευτέρα.

Αυτός θα αποφασίσει αν θα αφεθούν ελεύθεροι ή αν θα παραμείνουν κρατούμενοι μέχρι να οριστεί δικάσιμος για τις κατηγορίες που τους προσάπτονται από την τουρκική πλευρά.

Mε πληροφορίες από philenews



πως δολωνουμε ζωντανη ζαργανα

σουλτανοσ του μπρουνει βικιπαιδεια

εκπομπη μαγειρικης ακη
fimotro παπαγιάννης

Όπως ανακοίνωσε στο twitter η ίδια η υπηρεσία, την Τετάρτη οι πράκτορες της ανταποκρίθηκαν σε αναφορές για ένα ύποπτο όχημα κοντά στην 17η Λεωφόρο, δίπλα στον Λευκό Οίκο.


σουλτανοσ του μπρουνει βικιπαιδεια

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και η περιοχή έχει αποκλειστεί.






ALERT: Secret Service Agents and Officers are responding to a suspicious vehicle near 17th street NW. New Executive Office Building is being evacuated. Road closures are being established and traffic will be impacted.

— U. S. Secret Service (@SecretService) 21 Φεβρουαρίου 2018

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

διαδικτυακή βιβλιοθήκη σκοπιάσ

Σε αποκλειστικές δηλώσεις του προς το CNNi, μια μόλις ημέρα μετά την ψηφοφορία των Ηνωμένων Εθνών για την Ιερουσαλήμ και την απόρριψη της απόφασης του Αμερικανού προέδρου από την πλειοψηφία των κρατών-μελών, ο Νετανιάχου είπε ότι η απόφαση των ΗΠΑ για μεταφορά της πρεσβείας τους μπορεί να ανοίξει το δρόμο και για άλλες χώρες.


διαδικτυακή βιβλιοθήκη σκοπιάσ

σκαφοι για πουλημα

«Συζητάμε τώρα με αρκετές χώρες που σκέφτονται σοβαρά να πουν ακριβώς αυτό που είπαν οι ΗΠΑ και να μεταφέρουν τις πρεσβείες τους στην Ιερουσαλήμ» δήλωσε ο Νετανιάχου.


«Ιστορική αλήθεια»


Ερωτηθείς σχετικά με την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, ο Νετανιάχου απάντησε:



Νομίζω ότι αυτό που κάνει [σ. σ. αυτή η απόφαση] είναι να αναγνωρίσει τελικώς την ιστορική αλήθεια… Η Ιερουσαλήμ έχει υπάρξει η πρωτεύουσα του Ισραήλ για 3.000 χρόνια από την εποχή του Βασιλιά Δαυίδ. Είναι η πρωτεύουσα του Ισραήλ για 70 χρόνια και ήταν πλέον καιρός να πουν – και χαίρομαι που το είπαν - ότι “Αυτή είναι η πρωτεύουσα και την αναγνωρίζουμε". Και νομίζω ότι θα τις ακολουθήσουν και άλλες χώρες»



Η απόφαση του Αμερικανού προέδρου να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ προκάλεσε την αντίδραση της διεθνούς κοινότητας. Με τη σειρά τους, οι 57 ηγέτες του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας αναγνώρισαν την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως την κατεχόμενη πρωτεύουσα ενός μελλοντικού Παλαιστινιακού κράτους.





σταυροι συριζα β αθηνων

ξενοδοχειο μεγαλη βρετανια τηλ

Το εν λόγω βίντεο, το οποίο δόθηκε από τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής της οικογένειας Γρηγορόπουλου και δημοσιοποιείται από το Vice, «φωτίζει» τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου και έκοψαν το νήμα της ζωής του 15χρονου.


ξενοδοχειο μεγαλη βρετανια τηλ

Η τρισδιάστατη αναπαράσταση, διάρκειας 9.35 λεπτών, σχεδιάστηκε από αρχιτέκτονες και άλλους ειδικούς.


Στηρίχθηκε στις καταθέσεις κρίσιμων μαρτύρων, καθώς και το μοναδικό ερασιτεχνικό βίντεο, το οποίο κατέγραψε από το μπαλκόνι της μια κάτοικος της περιοχής.





δηπεθε βολου
ευγενια ζαγκα

ποτε αργει η περιοδος

Αλλάζει ο υπολογισμός της βαθμολογίας των μαθητών της Γ’ Λυκείου

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, η τροπολογία για τον Γενικό Μέσο Όρο Βαθμολογίας των μαθητών Γ’ Λυκείου, με το υπουργείο Παιδείας να βάζει ουσιαστικά μία ανάσα πριν τη λήξη του διδακτικού έτους, τις τελευταίες διορθωτικές πινελιές στον τρόπο απόκτησης του Απολυτηρίου.


ποτε αργει η περιοδος

νωε ταινια περιληψη

Στο παρά 5 τροπολογία για το Απολυτήριο της Γ’ Λυκείου


  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Με τροπολογία που που κατατέθηκε στην Βουλή και αφορά τα ημερήσια και εσπερινά Λύκεια, προτείνεται ο βαθμός απόλυσης να είναι τουλάχιστον 9,5 αλλά να εξάγεται όχι μόνο από τα μαθήματα στα οποία θα εξεταστεί ο μαθητής στις πανελλήνιες εξετάσεις, αλλά και από τα υπόλοιπα μαθήματα γενικής παιδείας της τάξης στα οποία δεν εξετάζεται, εκτός της φυσικής αγωγής.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, με τον τρόπο αυτό αποτυπώνεται πιο σωστά το επίπεδο γνώσεων του μαθητή στο Λύκειο.

Με βουλευτική τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ που κατατέθηκε στην Βουλή αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού του Γενικού Μέσου Όρου της Γ' Λυκείου και μπαίνουν και τα μη γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα στην διαμόρφωση του.

Η προτεινόμενη διάταξη σύμφωνα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κρίνεται αναγκαία, καθώς η εξαγωγή του Γενικού Μέσου Όρου απόλυσης των μαθητών της Γ' Τάξης Ημερησίου και της Δ' Τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου πραγματοποιείται με μειωμένο αριθμό των γραπτώς εξεταζομένων μαθημάτων στις εξετάσεις Ιουνίου, μετά την ψήφιση του ν.4521/2018.

Συνεπώς όπως υποστηρίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην τροπολογία, πρέπει να περιγραφεί ο υπολογισμός των υπολοίπων (μη γραπτώς εξεταζόμενων) μαθημάτων και η συμβολή τους στον Γενικό Μέσο Όρο.

Ταυτόχρονα, ορίζονται τα μαθήματα στα οποία εξετάζονται οι μαθητές στις ειδικές εξεταστικές περιόδους και καθορίζεται η συγκρότηση της επιτροπής που διενεργεί την προφορική εξέταση.


Απολυτήριο Λυκείου με βαθμό 9,5 - Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού του μέσου όρου
01
Απολυτήριο Λυκείου με βαθμό 9,5 - Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού του μέσου όρου

συμφωνα φωνηεντα α δημοτικου

λαχανικα με μακαρονια στο φουρνο

Η πρώτη δημοσκόπηση εξόδου, της εταιρείας Parametría, προβλέπει νίκη του πρώην δημάρχου της πρωτεύουσας Μεξικού με ποσοστό μεταξύ 53%-59%.


λαχανικα με μακαρονια στο φουρνο

διανομη φυλλαδια αθηνα

Ο Ρικάρδο Ανάγια, επικεφαλής μιας συμμαχίας κεντροδεξιάς-κεντροαριστεράς, ακολουθεί σε απόσταση στη δεύτερη θέση, με 19-25%.


Ο Χοσέ Αντόνιο Μιντ, ο υποψήφιος του κυβερνώντος Θεσμικού Επαναστατικού Κόμματος, συγκεντρώνει μόλις 14-20%.


Ο Λόπες Ομπραδόρ φέρεται να εξασφαλίζει το 49% των ψήφων έναντι 27% του Ανάγια, κατά τη δεύτερη δημοσκόπηση εξόδου, της εφημερίδας Ελ Φινανσιέρο.


Ενώ το έξιτ πολ της Consulta Mitofsky για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου Televisa δείχνει επίσης νίκη με ποσοστό μεταξύ 43% και 49% των ψήφων με τον Ανάγια στη δεύτερη θέση με ποσοστό 23% ως 27%.


Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών αναμένεται ότι θα δημοσιοποιηθούν από την εθνική εκλογική επιτροπή του Μεξικού περί τις 23:00 τοπική ώρα (07:00 ώρα Ελλάδας).


Ο Ανάγια αναγνωρίζει τη νίκη του Ομπραδόρ


Ο συντηρητικός υποψήφιος για την προεδρία του Μεξικού Ρικάρδο Ανάγια αναγνώρισε προ ολίγου «τη νίκη» του κεντροαριστερού αντιπάλου του Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ στις προεδρικές εκλογές.


Ο Ανάγια, επικεφαλής μιας συμμαχίας κεντροδεξιάς-κεντροαριστεράς, πρόσθεσε ότι τηλεφώνησε στον Λόπες Ομπραδόρ και τον συνεχάρη για τη νίκη του.


Ο Χοσέ Αντόνιο Μιντ παραδέχεται την ήττα του


Ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος του Μεξικού αναγνώρισε πριν από λίγο την ήττα του στις προεδρικές εκλογές.


Ο Χοσέ Αντόνιο Μιντ, ο υποψήφιος του Θεσμικού Επαναστατικού Κόμματος (PRI), τόνισε ότι ο κεντροαριστερός αντίπαλός του Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ είναι πλέον αυτός που θα αναλάβει την ευθύνη να κυβερνήσει τη χώρα και του ευχήθηκε επιτυχία.



ηλεκτρονικοι υπολογιστεσ καβαλα

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

νιτσεικη θεωρια

Σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό της Πυροσβεστικής η φωτιά κατέκαψε έκταση περίπου 1.000 στρεμμάτων. Στην περιοχή παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 25 οχήματα, ενώ το πρωί στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν και δύο ελικόπτερα.


νιτσεικη θεωρια

Αισιόδοξος ότι μέχρι αύριο το πρωί θα έχει κατασβεστεί η φωτιά που ξέσπασε την Παρασκευή στην περιοχή Μόλα Καλύβα, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής δήλωσε στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής του αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης.


«Υπάρχουν πολλές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, διάσπαρτες σε όλο το δάσος και η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο. Είναι θετικό πως η ενημέρωση που έχουμε είναι ότι από το απόγευμα οι άνεμοι που πνέουν θα εξασθενήσουν», ανέφερε ο κ. Στεργιάδης, προσθέτοντας πως σύμφωνα με τους νεότερους υπολογισμούς η έκταση που κάηκε είναι περίπου 1.500 στρέμματα.


Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διαβίβασε στη διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αίτημα του Δήμου Κασσάνδρας να κηρυχθεί το τοπικό δημοτικό διαμέρισμα στη Μόλα Καλύβα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και σύμφωνα με τον κ. Στεργιάδη «το αίτημα εκτιμάται πως θα γίνει αποδεκτό».


Σε ό, τι αφορά τις ζημιές που υπέστησαν ιδιώτες και επιχειρηματίες ο κ. Στεργιάδης διευκρίνισε ότι οι περισσότερες είναι σε προαύλιους χώρους σπιτιών, μηχανήματα ή σε κάποια παλιά αυτοκίνητα που είχαν αποσυρθεί, με εξαίρεση τη σκεπή μία μονοκατοικίας που κάηκε. Σε κάθε περίπτωση σημείωσε πως οι ζημιές θα καταγραφούν τις αμέσως επόμενες ημέρες, καθώς έπειτα από αίτηση των πληγέντων στον Δήμο θα μεταβαίνει επιτροπή που συστήνεται, για να κάνει τους σχετικούς ελέγχους.


Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις στην είσοδο - έξοδο του τοπικού διαμερίσματος, για να διευκολύνουν την κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ η πρόσβαση επιτρέπεται σε όσους έχουν σπίτια στην περιοχή.


Σχετικά με τις επιπτώσεις της πυρκαγιάς στην τουριστική δραστηριότητα στην περιοχή ο κ. Στεργιάδης διαβεβαίωσε ότι «σήμερα έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση κι οι τουρίστες συνεχίζουν τις διακοπές τους, καθώς οι παραλίες είναι κάτω από τον δρόμο και η φωτιά πάνω από αυτόν». «Χθες το μεσημέρι υπήρξε μία αναστάτωση, όμως πρόβλημα ιδιαίτερο δεν υπήρξε, καθώς οι ξενοδοχειακές μονάδες στην περιοχή είναι μικρές, βρισκόμαστε στο τέλος της σεζόν και δεν υπήρχαν τόσο πολλοί τουρίστες», εξήγησε.


«Τη Δασική Υπηρεσία, τους ιδιοκτήτες χωματουργικών μηχανημάτων, τους πολίτες και τους επισκέπτες της Μόλα Καλύβας για την άμεση και αποτελεσματική αντίδρασή τους» ευχαρίστησε ο δήμαρχος Κασσάνδρας, Βασίλης Κυρίτσης.


Στο μεταξύ, καλύτερη είναι η εικόνα στο Λιβάδι Θεσσαλονίκης όπου ξέσπασε πυρκαγιά αργά το βράδυ της Παρασκευής. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική αν και η φωτιά δεν έχει τεθεί ακόμη υπό μερικό έλεγχο, έχει οριοθετηθεί.


Αντίστοιχη είναι η εξέλιξη σε πυρκαγιά που ξέσπασε την Παρασκευή στην περιοχή Λουτρά στο Σιδηρόκαστρο Σερρών.



φανελακια ανδρικα
γλωσσες ευρωπης

φθηνο κρεβατι διπλο

Σύροι και Αφγανοί συνεπλάκησαν για ασήμαντη αφορμή, ενώ τα πνεύματα ηρέμησαν, όταν στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις.


φθηνο κρεβατι διπλο

χρηματιστηριο κυπρου αργιες

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, ο καβγάς ξεκίνησε όταν ένα Σύρος πρόσφυγας ζήτησε από έναν Αφγανό να του δανείσει ένα ηχείο προκειμένου να ακούσει μουσική. Ο Αφγανός του απάντησε ότι δεν μπορεί να του το δώσει και τότε ο Σύρος του επιτέθηκε μαζί με την παρέα του. Η συμπλοκή επεκτάθηκε, με περισσότερα από 100 άτομα να παίρνουν μέρος σε αυτήν. Αρκετοί από τους εμπλεκόμενους πήραν στα χέρια τους ρόπαλα και σιδερόβεργες, ενώ κάποιοι από αυτούς έφτασαν μέχρι το αστυνομικό κουβούκλιο.


Οι Σύροι που φέρονται να είναι ελαφρά τραυματισμένοι και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους



πειρατικα καναλια ελλαδα

τινο κοστα

νομιζα πωσ σε ειχα ξεπερασει ρεμοσ
ευρωπαικο νομισματοκοπειο

Το πρόγραμμα προωθεί τη σύνδεση της έρευνας και της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα, με στόχο την ενίσχυση της παραγωγικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους.


τινο κοστα

Πρόκειται για μία από τις πιο σημαντικές δράσεις του νέου ΕΣΠΑ, προϊόν της στενής συνεργασίας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με προϋπολογισμό 280 εκατ. ευρώ.


Αιτήσεις χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα μπορούν να υποβάλλουν μεμονωμένες επιχειρήσεις, ομάδες επιχειρήσεων, ή και συμπράξεις επιχειρήσεων με ερευνητικούς οργανισμούς.


Τα σχέδια που κατατίθενται θα πρέπει να προωθούν την έρευνα, την τεχνολογική ανάπτυξη και την καινοτομία και να εντάσσονται στις κατηγορίες: α) Έρευνα και ανάπτυξη από μικρομεσαίες επιχειρήσεις, β) Συμπράξεις επιχειρήσεων με ερευνητικούς οργανισμούς, γ) Αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων.


εστιατόριο μαρουσι

πρίγκιπας χάρι ηλικία

Στην περιοχή αυτή την ώρα επιχειρούν κατάσβεση 186 πυροσβέστες με 62 οχήματα, 40 άτομα πεζοπόρο, 6 αεροπλάνα, 5 ελικόπτερα, 2 PZL, 18 βυτιοφόρα, 11 μηχανήματα, ενώ στις προσπάθειες συμμετέχουν και 43 άτομα από τον ελληνικό στρατό.


εστιατόριο μαρουσι

Η πυρκαγιά καίει πυκνό πευκοδάσος και κινείται προς τα Ψαχνά. Για την αντιμετώπιση του μετώπου έχουν μεταβεί ενισχύσεις από τη Στερεά Ελλάδα και άλλες περιοχές. Όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Φάνης Σπανός, όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής Εύβοιας επιχειρεί στην περιοχή.


Πυρκαγιά Εύβοια: Τα πρώτα βίντεο από το πύρινο μέτωπο


Οι καπνοί έχουν σκεπάσει τον ουρανό της ευρύτερης περιοχής και φτάνουν και μέχρι τα Ψαχνά.



Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στην πυρκαγιά στην περιοχή Κοντοδεσπότι στο Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων Ευβοίας. Συνολικά έχουν κινητοποιηθεί 171 πυροσβέστες με 57 οχήματα, 40 άτομα πεζοπόρο, 5 Ε/Π, 6 Α/Φ & 2 PZL

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 12, 2018


τζεντλεμαν κλεφτρονι

μάθετε να ακούτε για να επιτύχετε

αδελφικα λογια αγαπης

Προεδρικό διάταγμα που υπέγραψε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προβλέπει πως ο πρόεδρος θα διορίζει τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας, τους υποδιοικητές καθώς και τα μέλη της επιτροπής νομισματικής πολιτικής για μια περίοδο τεσσάρων ετών.


μάθετε να ακούτε για να επιτύχετε

ινστιτουτο δασικων ερευνων θερμη

Χθες το βράδυ, ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε το νέο υπουργικό συμβούλιο, στο οποίο υπουργός Οικονομικών αναλαμβάνει ο γαμπρός του Μπεράτ Αλμπαϊράκ.


Η επιλογή αυτή "βύθισε" την τουρκική λίρα που κατέγραψε απώλειες σχεδόν 4%.




14 σεπτεμβριου γιορτη νηστεια

Συγκεκριμένα, στην ειδική πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα έχουν γίνει 1.170.000 αιτήσεις από τις οποίες έχουν εγκριθεί 507.000 και 238.000 έχουν απορριφθεί. Οι υπόλοιπες παραμένουν σε αναμονή. Πολλές από τις εν αναμονή αιτήσεις θεωρούνται εγκεκριμένες όμως, καθώς υπολείπονται να συμπληρωθούν μόνο μερικά στοιχεία.


14 σεπτεμβριου γιορτη νηστεια

spam likes on instagram

Μιλώντας στον ΕΡΤ, ο κ. Καρέλλας τόνισε πως για «λιγότερο από 60 ώρες ανοικτή η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα και έχει δεχθεί 20 εκ. επισκέψεις και πάνω από 2 εκ. μοναδικούς επισκέπτες».


Σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Εργασίας έχουν γίνει βελτιώσεις στις αιτήσεις των φιλοξενουμένων. Συγκεκριμένα, οι φιλοξενούμενοι που ο φορολογούμενους που τους φιλοξενούσε έχει αποβιώσει θα μπορούν να κάνουν αίτηση με αλλαγή που θα υπάρξει στην αίτηση.


Εντός της ημέρας αναμένεται να ανοίξει η επιλογή στην αίτηση για την προσθήκη νέων μελών. Βελτιώσεις αναμένεται να γίνουν και στις περιπτώσεις χηρείας που αφορούν το 2017 και δεν μπορούν ακόμη να υποβάλλουν την αίτηση.


Ακόμη, τα προστατευόμενα μέλη δεν χρειάζονται να πάρουν κωδικούς και να συναινέσουν στην αίτηση και έτσι δεν χρειάζεται να βγάλουν κωδικούς taxis.


Να υπενθυμίσουμε πως όποιος έχει κάνει λάθος στην αίτησή του, μπορεί να την ακυρώσει και να υποβάλλει νέα αίτηση.


Χθες, Τρίτη, άνοιξε δίαυλος επικοινωνίας με την ΗΔΙΚΑ αφού οι πολίτες που θέλουν να κάνουν τις ερωτήσεις τους ή έχουν προβλήματα στην αίτηση τους μπορούν να στείλουν email στο info@koinonikomerisma.gr.


Όσον αφορά την πληρωμή του κοινωνικού μερίσματος οι πληροφορίες αναφέρουν πως τα χρήματα θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων 20 και 21 Δεκεμβρίου. Η πλατφόρμα για την καταβολή των αιτήσεων θα είναι ανοιχτή έως τις 12 Δεκεμβρίου.



υπερβαση αντωνυμο

αγαπη του θεου

Σάλος με τον ιερέα που ασελγούσε σε βάρος 11χρονης: Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις

Ασέλγεια | Βόλος: Σοκαρισμένη εξακολουθεί να είναι η κοινωνία στον Άναυρο Μαγνησίας από την υπόθεση της ασέλγειας 80χρονου ιερέα σε βάρος μιας 11χρονης ανήλικης.


αγαπη του θεου

οαεδ ιωαννινα θεσεις εργασιας 2015

καταναλωση συνωνυμο

Σύμφωνα με πληροφορίες από την εφημερίδα «Ταχυδρόμος», τόσο 80χρονος δράστης όσο και 30χρονη μητέρα του μικρού κοριτσιού θα βρεθούν τη Δευτέρα (14/05) ενώπιον της ανακρίτριας Βόλου, προκειμένου να απολογηθούν για τις αποτρόπαιες πράξεις τους.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του ιερωμένου ασκήθηκε ποινική δίωξη ασέλγεια σε βάρος 11χρονης ανήλικης έναντι ανταλλάγματος και αμοιβής, τετελεσμένη και σε απόπειρα κατ’ εξακολούθηση, ενώ η 30χρονη μητέρα αντιμετωπίζει την κατηγορία για συνέργεια σε ασέλγεια.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου είχε πληροφορίες ότι ενδέχεται να ενεργεί ασελγείς πράξεις σε ανήλικο κορίτσι για αυτό και είχε τεθεί «υπό στενή παρακολούθηση». Αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας άρχισε να τον παρακολουθεί διακριτικά.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, την Παρασκευή το πρωί ο ηλικιωμένος ρασοφόρος επισκέφτηκε με τη μονογονεϊκή οικογένεια ένα κατάστημα pet shop. Λίγο αργότερα αποχωρούσε από το κατάστημα με την ανήλικη για να επιβιβαστούν σε λεωφορείο, ενώ η μητέρα του παιδιού έφευγε προς άλλη κατεύθυνση.

Ο ιερέας οδήγησε την ανήλικη στον Άναυρο και άρχισε να θέτει σε εφαρμογή το σχέδιό του έχοντας «κρυφτεί» με την ανήλικη σε φυλλωσιά. Οι αστυνομικοί προχώρησαν άμεσα στη σύλληψή του, πριν προλάβει να ασελγήσει πάνω του. Του πέρασαν χειροπέδες ενώ λίγο αργότερα συνελήφθη και η 30χρονη μητέρα.

Ο 80χρονος αρνείται κάθε συμμετοχή του σε ασελγείς πράξεις, τονίζοντας ότι «είμαι αθώος και θέλουν να με μπλέξουν» ενώ η 30χρονη δήλωσε μετανιωμένη για τις πράξεις της, προβάλλοντας ως δικαιολογία ότι τη δυσμενή της οικονομική κατάσταση.

Διαβάστε επίσης:

  • Θρίλερ στο Νοσοκομείο «Λαϊκό»: Μυστηριώδης εξαφάνιση γιατρού και του συζύγου της

ροβινσών χαρούλα

Λάρισα: Έπαθαν σοκ όταν πήγαν να βγάλουν χρήματα από ΑΤΜ – Ξαφνικά άκουσαν έναν… περίεργο ήχο

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (02/06/2018) στο κέντρο της Λάρισας.


ροβινσών χαρούλα

αντε γεια εκπομπη 2015

Μία γάτα είχε εγκλωβιστεί, κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, σε μηχάνημα ΑΤΜ τράπεζας στην κεντρική πλατεία της πόλης.




  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Μάλιστα, όσοι περνούσαν εκείνη την ώρα από το σημείο άκουγαν το έντονα νιαούρισμα της γάτας.

Αμέσως στήθηκε επιχείρηση από την Πυροσβεστική για τον απεγκλωβισμό της, αναφέρει το thessaliatv.

Διαβάστε επίσης:

Survivor spoiler - διαρροή: Ποια ομάδα θα κερδίσει σήμερα (03/06) το έπαθλο άνεσης;

Λέρος: Το μεγάλο μυστικό των γονιών - τέρατα που βίαζαν τα παιδιά τους κι η ανατριχιαστική αποκάλυψη

Είδηση – «βόμβα» για όσους θέλουν να βγάλουν δίπλωμα οδήγησης: Αλλάζουν τα ΠΑΝΤΑ



συρια αραβικα